Да ли ће Србија плаћати нове дугове сепаратиста са КиМ аустријској штампарији?

Аустријска државна штампарија добила је правни спор против шиптарских „власти“ са КиМ, због неисплаћивања дуга према њој.

Аустријска државна штампарија добила је правни спор против шиптарских "власти" са КиМ, због неисплаћивања дуга према њој. Штампарија је тражила обештећење због кашњења у исплати и превременог отказивање уговора о испоруци биометријских пасоша.  Арбитражни суд Међународне трговинске коморе у Паризу пресудио је у корист аустријске штампарије, а одлука предвиђа исплату 4,996 милиона евра и трошкове спора, наводи се у саопштењу те фирме. #stamparija, #austrija, #kosovo, #siptari, #separatisti, #bimoetrijski, #pasosi, #placanje, #dug, #prevara, #srbija, #imovina, #5, #milion, #evra,

Штампарија је тражила обештећење због кашњења у исплати и превременог отказивање уговора о испоруци биометријских пасоша.

Арбитражни суд Међународне трговинске коморе у Паризу пресудио је у корист аустријске штампарије, а одлука предвиђа исплату 4,996 милиона евра и трошкове спора, наводи се у саопштењу те фирме.

Штампарија је у фебруару 2013. поднела тужбу арбитражном суду против шиптарских сепаратиста са КиМ, а предмет тужбе су била кашњења у исплати за испоруку биометријских пасоша, као и обештећење за неоправдано превремено отказивање уговора.

Против одлуке арбитраже нема могућности подношења жалбе и сепаратисти морају у року од 14 дана да исплате одређену своту.

У супротном, могла би бити заплењена „косовска имовина у иностранству“(?).

Уколико се ово не односи на евентуалне новчане трансакције и депозите сепаратиста, или на личну имовину Шиптара и њихових вођа, онда би опет све могло да се обије о леђа држави Србији чија је имовина на КиМ узурпирана и опљачкана.

Штампарија би у Аустрији, како је наглашено, могла поднети захтев за наплату и добити могућност заплене те имовине.

Штампарија је са сепаратистима са Косова прекинула све пословне односе.


Извор: КМНовине