Нова – стара власт у Косовској Митровици

kosovska-mitrovica-krizni-stabДрагиша Влашковић из СНС-а изабран је данас на ванредној седници Скупштине општине Косовска Митровица за председника општине.

Влашковић је изабран на место председника општине Косовска Митровица након што се пре неколико дана са те функције повукао Крстимир Пантић, заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију. Гласовима одборничке већине за Влашковићевог заменика изабран је Александар Спирић из УРС-а.

За чланове Општинског већа изабрани су Богдан Шпадијер (СНС), Нинослав Ђерић (СПС), Биљана Јанићијевић (СНС), Саша Николић (СПС) и Биљана Богосављевић (СНС). За ново општинско руководство гласало је 17 одборника, док је 11 одборника опозиције из ДС-а и ДСС-а пре гласања напустило седницу.

Марко Јакшић (ДСС) је такав поступак образложио због, како је рекао, кршења Пословника о раду и нестатутарног вођења седнице.

Пре неколико дана у Косовској Митровици је дошло до прекомпоновања градске власти након што је СНС раскинула коалицију са ДСС. Нову већину у Косовској Митровици од сада чине СНС, УРС, СПС, Грађанска иницијатива „Србија, демократија, правда“ Оливер Ивановић и ПУПС.

Новоизабрани председник општине Влашковић рођен је 1968. године у Косовској Митровици. Дипломирао је на Рударско-металуршком факултету у том граду 1993. године, а од 1994. године је радио као асистент директора набавке у Трепчи. Ожењен је, отац двоје деце.

Наставићемо да радимо на заштити наших грађана

Новоизабрани председник општине Косовска Митровица Драгиша Влашковић изјавио је данас да ће ново општинско руководство наставити да ради на заштити српског народа и свих грађана Косовске Митровице који КиМ сматрају делом Србије.

Влашковић је након избора на функцију председника општине Косовска Митровица изјавио да ће сарадња са осталим општинама још више бити унапређена и да ће наставити да заступају интересе грађана без обзира на националну, верску или политичку припадност.

“Очување Косова и Метохије је наш приоритет и зато очекујем подршку свих политичких странака, када је у питању очување државних и националних интереса”, рекао је Влашковић.

Влашковић се захвалио одборницима који су на данашњој ванредној седници изабрали ново општинско руководство.

ТАНЈУГ