Минхенски нападач – Немaц иранског порекла

На прес-конференцији након пуцњаве у Минхену шеф полиције града Хубертус Андре саопштио је да је нападач био 18-годишњи Немац, пореклом из Ирана.

Полицајац у близини тржног центра Олимпиjа у Минхену након пуцњаве 22. јула 2016. године

„Осумњичени је, према подацима које поседује истрага у овом тренутку, 18-годишњи немачки Иранац из Минхена“, саопштио је представник полиције.

Он је додао да полиција за сада не може да провери информације да ли је нападач извршио самоубиство.

„Током потраге припадник полиције у цивилу је у првој фази операције разговарао са нападачем и пуцао у њега. Да ли га је погодио или не показаће истрага“, навео је полицајац.

Подсетимо, синоћ је у једном од трговинских центара Минхена дошло до пуцњаве. Баварске власти су саопштиле да се ради о неколико нападача. Саопштења о тројици нападача у Минхену су била погрешна. Заснивала су се на наводима очевидаца, додавши да је након пуцњаве у операцији учествовало више од 2.000 оперативаца. У граду и даље остаје на снази висок степен терористичке претње.

Полиција је раније саопштила да је десет људи погинуло, а да се испитује да ли је једно од њих тело једног од нападача. У нападу је повређено најмање 10 особа, док баварска телевизија наводи да број достиже и 20 људи. Међу њима има и деце.


Извор: Спутњик