Француска је на ивици грађанског рата и до њега би могло да дође УСКОРО

Француска је на ивици грађанског рата који би могли да изазову сексуални напади миграната на жене, слични оним који су се догодили у новогодишњој ноћи у Келну, тврди шеф француске обавештајне службе Патрик Калвар.

Келн новогодишња ноћ

Новогодишња ноћ у Келну када је сексуално нападнуто стотинак жена

Калвар верују да је ситуација у Француској тако напета да је би још један терористички напад или масовно сексуално злоставаљање жена могло да да још јачи ветар у крила екстремној десници и орагнизацијама које су јој блиске.

– Мислим да ће до сукоба доћи. Само један или два напада и до тога би могло да дође. Због тога морамо да радимо на томе да те групе зауставимо – рекао је Калвар пред одбором за безбедност у француском парлементу, преноси лист „Ле Фигаро“.

Шеф француске обавештајне службе није једини безбедоносни званичник који је упозорио да би до сличног сценарија могло да дође.

Бивши шеф МИ6, Ричард Дирлов,такође је упозорио да би могло да дође до пораста популизма у европи и јачања деснице уколико владе не успеју да пронађу решење за мигрантску кризу. Слична упозорења стигла су и на адресу Ангеле Меркел прошлог октобра.

Извештај немачке савезне канцеларије за борбу против криминала (БКА) који је процурео јуче показао је да већина починитеља сексуалних деликата који су се десили у новогодишњој ноћи у Келну и другим градовима Немачке, никада неће бити приведени правди.

Арапске избеглице у Француској

Према проценама БКА, у сексуалним нападима на жене у новогодишњој ноћи учестовало је више од 2.000 починилаца, пореклом углавним из северноафричких земаља попут Туниса, Марока и Алжира. Досад су осуђена само четворо починилаца и то условно. Највеће препрека при расветљавању ових дела је немогућност сигурног препознавања починилаца од стране жртава.


Извор: Блиц