Још једна пуцњава: Бивши војник пуцао на белце у Тенесију

Далас — Недуго након што је Мајка Џонсон у Даласу убио пет полицајаца и ранио девет особа, догодила су се још три слична инцидента у Мисурију, Џорџији и Тенесију.

Напад на полицију у Тенесију, САД

Неколико сати пре него што је амерички војни ветеран афричког порекла пуцао на 12 белих полицајаца, убивши петорицу, а седам их је рањено, на протесту у Даласу, још један црни бивши припадник војске САД пуцао је насумице на аутомобиле и полицију на аутопуту у Тенесију.

Том приликом живот је изгубила једна жена, а рањене су још три особе, међу којима и један полицајац, јавља АП.

Као и снајпериста из Даласа, нападач из Тенесија Лаким Кион Скот (37) рекао је да је у четвртак ујутро пуцао као одговор на полицијску бруталност према Афроамериканцима, саопштиле су јуче америчке власти, преноси данас америчка агенција.

У пуцњави у Тенесију страдали су и цивили, а једна од њих је убијена 44-годишња Џенифер Руни, мајка двоје деце која је радила као разносач новина и у тренутку напада возила је аутопутем.

 

Скот, који је био наоружан јуришном пушком, пиштољем и великом количином муниције, рањен је у размени ватре са полицијом и пребачен је у болницу, а сада је у тешком, али стабилном стању.

Истражни биро у Тенесију саопштио је да је прелиминарном истрагом утврдјено да је Скот био умешан и у друге инциденте.

Полицајци су се нашли на мети напада и у Џорџији и Мисурију након што је полиција убила Афроамериканце у Луизијани и Минесоти, док је у нападу црног бившег војника у Даласу убијено пет полицајаца, а седморица их је рањено.

Полицајац који је упуцан у Сент Луису у Мисурију превезен је у болницу и тренутно се налази у стабилном стању, саопштили су званичници.

Полиција је описала осумњиченог као Афроамерикаца који је носио сиву мајицу и фармерке, а ухапшен је недуго након што је полиција кренула у потрагу.

Још један полицајац у Валдости у Џорџији је рањен у размени ватре са непознатим младићем, а његово стање је критично.


Извор: Б92