ОДЛУЧУЈУЋИ ТРЕНУТАК: Терористи у Алепу одсечени од света, остављени на милост и немилост Асадових Тигрова! (ВИДЕО/МАПА)

Асадови Тигрови данас су успешно пробили фронт на северу града, чиме се ситуација на фронтовима Алепа драстично окренула у корист Сиријске арапске армије.

Малахова Поља, Алепо, 7. јул 2016. (Фото: ЈуТјуб)

Асадови „Тигрови“ који већ недељама воде тешке борбе у северним предграђима Алепа, коначно су освојили Малахова Поља, северни крај града који је једна од најзначајнијих стратешких тачака за терористичке оружане формације.

Након интензивних борби које трају од синоћ и уз помоћ руске и сиријске авијације, коначно је сломљен отпор оружаних формација које су користиле непрегледне рушевине тог дела града за ефикасну одбрану у ранијим покушајима пробоја на овом делу фронта.

Ипак, пошто је тај део града одавно ненасељен цивилима, руска и Сиријска авијација су, што са са данашње фотографије (доле) може видети, практично одлучиле да га сравне са земљом и тиме онемогуће одбрану терориста.

Освајањем Малахових Поља, јединице Сиријске арапске армије (САА) су извршиле јуриш на ауто-пут „Кастељо“ и успешно заузеле не само кључно раскршће, већ и добар део пута. Кастељо је ауто-пут који је практично жила куцавица за снабдевање терористичких и „побуњеничких“ формација из Турске, па је овај пробој вероватно преломна тачка у борбама за други највећи град у Сирији, али и за добар део северног фронта.

Терористи сада морају да потраже нове путеве снабдевања, пре свега преко Идлиба, а како је то велика заобилазница, очекује се да ће Асадове снаге кренути у брзи пробој на деловима фронта на којима су терористи погођени оваквим развојем ситуације.

Терористи су већ кренули у противнападе у којима су учествовали чак и бомбаши самоубице са возилима пуним експлозивом, које можете да видите при крају видео-прилога, али према изворима блиским „Тигровима“, сви напади се одбијају без већих потешкоћа, а јединица већ планира пробој источно од овог дела пута, чиме би била пресечена и комуникација међу терористичким групацијама.

Погледајте свеобухватан прилог агенције АННА о освајању овог дела Алепа, али и најновије снимке у којима Тигрови, уз помоћ из ваздуха, бране овај део града:

https://youtu.be/RKprT9Fu7qI

 

Више о израелском нападу на положаје Асадових трупа на југу Сирије, можете да сазнате ОВДЕ.


Извор: Правда