Бугари претукли украјинце и литванце на протесту против Русије! (видео)

У Бугарској, на путу од Бургаса до Софије, избила је туча између две групе демонстраната. Према наводима из бугарске штампе, сукоб је настао због супростављених ставова „за“ и „против“ Русије и Владимира Путина.

Бугари против Украјинаца и Литванаца

На снимку се могу видети људи у маскирним униформама, чланови бугарске патриотске организације „Бугарски војни савез“, који нападају учеснике протеста против Русије и доласка мотоциклистичке групе „Ноћни вукови“ који су на свом путу ка Софији требали да стигну у Бугарску 1. јула.

Протест против Русије и „Ноћних вукова“ су организовали Бугари из околних места и неколицина Украјинаца и Литванаца а сам сукоб је трајао неколико минута до доласка бугарске полиције. Неколицина учесника протеста, углавном из групе анти-руских демонстараната су задобили лакше повреде са исцепаним мајицама.

За време овог догађаја „Ноћни вукови“ су мирно провели свој пут кроз Славејков не пролазећи кроз Бургас јер их је полиција преусмерила на други прелаз ради спречавања сличних инцидената.

Три демонстанта литванске националности на челу са Тат Тарсовим су остали поред пута узалудно чекајући мотоциклисте. Навели су да протествују у одбрану Украјине и против политике председника Владимира Путина.

https://youtu.be/jtuDm44jnEo


Извор: Русская весна