„Косово је Албанија“ не смета УЕФА

Европска кућа фудбала није реаговала на провокацију навијача на трибинама у Марсељу. Мешање политике у спорт је очигледно некоме дозвољено, а некоме не.

ЕП 2016 УЕФА транспарент Косово је Албанија

Застава Косово је Албанија на мечу у Марсељу фото: Taњуг

ДЕШАВАЊА на фудбалском првенству Старог континента у Француској су још једном потврдила да УЕФА има два лица. Европска кућа фудбала, од које у Србији више нико и не очекује ни трунку правде, зажмурила је на оба ока на стадиону у Марсељу, где је видно био постављен транспарент навијача наших ривала из квалификација „Косово је Албанија“. Мешање политике у спорт је очигледно некоме дозвољено, а некоме не у зависности од тога против кога је усмерена парола на спортским догађајима.Провокација на мечу Француска – Албанија (2:0) само је наставак серије инцидената који се толеришу у Ниону, јер су уперени против Србије. Прљава и подмукла игра из Тиране, у виду дрона који је летео изнад Хумске, такође је остала некажњена. И не само да није санкционисана, већ је и награђена, јер су српској репрезентацији одузети бодови, чиме је Албанији био отворен пут ка шампионату у Француској.А шта се дешава када се на спортским борилиштима појави сасвим природан натпис „Косово је Србија“? Е, онда је то друга ствар. Тада се УЕФА разгоропади, прети, извади батину и болно кажњава. Србе, наравно, као и све који стану на нашу страну. То знају Зенит, московска Локомотива и још неки клубови, чији су навијачи истицали те пароле, које сметају моћницима из УЕФА.Много гадости су нам УЕФА и друге спортске организације сервирали и све смо морали да их прогутамо. Да се жалимо, немамо коме.

СКАНДАЛОЗАН ПРИЈЕМ

БЛАГОНАКЛОНОСТ УЕФА према такозваној држави Косово виђена је у много примера, а најјачи је њихов скандалозан пријем у чланство УЕФА на конгресу недавно одржаном у Будимпешти.Да су погрешили из Ниона су индиректно признали када су забранили клубовима са Косова учешће у квалификацијама Лиге шампиона и Лиге Европе због очајне инфраструктуре и неиспуњавања услова за лиценцирање.

ЧАВИЋ СКУПО ПЛАТИО МАЈИЦУ

НИЈЕ само у фудбалу на снази селективна правда. Довољно је сетити се да је Милорад Чавић искључен са ЕП у пливању пре осам година, када се на постољу појавио у мајици „Косово је Србија“.- Дисциплинска комисија ЛЕН-а одлучила је да суспендује Чавића са даљег такмичења на Европском првенству – наведено је тада у саопштењу европске пливачке федерације.


Извор: Вечерње новости