УЧИТЕЉ „МАСКИРАО“ СВОЈЕ УЧЕНИКЕ У СРПСКЕ ВИТЕЗОВЕ. ДЕЦА ПЕВАЛА „ОЈ, КОСОВО, КОСОВО“ (ВИДЕО)

«Маскенбал у Модричи, 12 витезова из Ждребана, 1 идеја, 10 дана, 2 пјесме, килограми картона, милион хефталица, метри платна и дрвета, четири радника, једна гаража, тона смећа, много смијеха, пуно труда, литре зноја, много бриге и финално савршенство.

 

Иако је јучерашњи маскенбал нажалост “пропао” због кише, остаје предиван осјећај због задовољства дјеце, њихове пјесме, али и огромног ентузијазма да ће маскенбал ипак бити одржан. Одушевљен сам ангажовањем мојих витезова, који су и поред кише поносно и, како сами кажу, достојанствено парадирали улицама града.

Поносан сам јер су се озбиљно уживели у своје улоге, јер су научили пјесме које до тада нису ни чули и који су пјевали и када је било потпуно очигледно да их је киша зезнула. Поносан сам јер није било суза и јер смо поред времена и свега осталог били срећни и задовољни. Жао ми је што више људи није успјело да види ове мале глумце и да чује војску састављену од 12 малих и преданих витезова из Ждребана и једног великог (потпуно небитног). Иако је маскенбал званично “пропао” ја сам поносан на оно што је Ждребан пружио. Осмијех и задовољство дјеце која су јуче представљала српске витезове, који су ударали мачем у штит, пјевали из свег гласа је нешто што не може пропасти никада и то ниједна киша није могла покварити», написао је учитељ Марко на свом Фејсбук профилу.


Извор: Новински фронт