ШОКАНТНА ИЗЈАВА НОВОГ МУФТИЈЕ: Републику Српску би требало укинути!

Потурица гори од Турчина
Ако је Турчин крвав до лаката, потурица мора бити до рамена!

Уредништво


Muftija Abdulah Numan

Једна земља која је величине тепсије, као што је БиХ, не може се поделити. Свим људима се мора помоћи да се врате у места у којима су рођени, каже рођак глумице Ружице Сокић.

Босна мора да се уједини, а Република Српска да престане да постоји, истакао је у разговору за Курир свој прилично радикалан став Абдулах Нуман, нови муфтија србијански.

Нуман, који је иначе рођен као Србин, али је са 19 година променио веру, коментаришући хајку Хрвата и Бошњака на Србе, каже да се проблем у региону може решити само истином. А, према његовом мишљењу, то значи – укидање Републике Српске.

Мало муслимана у РС

– Истина је да се једна земља која је величине тепсије, као што је БиХ, не може поделити на више република. То су онда републике толико велике да их свако од нас може ставити у горњи џеп кошуље – наводи муфтија србијански, који је на тој позицији недавно заменио Мухамеда Јусуфспахића.

Образлажући своју теорију о уједињеној БиХ, он каже:
– Замислите шта би било кад би се сада Србија поделила. Када би Санџак постао република Санџак или када би Војводина постала република Војводина и када би након тога те две републике заузеле став: „Ми сада више нисмо исто, ми смо сада нешто потпуно друго“ – наводи Нуман, чије је крштено име, док се није окренуо Алаху, било Иван Трифуновић, и који иначе у својој примарној породици има много истакнутих личности, међу којима је и покојна глумица Ружица Сокић.

Нуман сматра да није у реду ни то што у Републици Српској „нема толико муслимана колико их је било“. На нашу констатацију да је из Федерације процентуално отишло много више Срба него муслимана из РС, Нуман одговара:

Помирење

– Свим људима се мора помоћи да се врате у места у којима су рођени. Морамо наћи решење да обезбедимо повратак свима који то желе. Ми смо један народ, морамо наћи заједнички језик и одустати од будалаштина да је један народ бољи од другог. И дан-данас Хрвати мисле да су сви против њих, Срби такође… Морамо се помирити како бисмо били и економски јачи. Погледајте како се живело некада, а како се живи сада – наводи муфтија помирљиво.

Иначе, хрватски и бошњачки напади на Србе, ни након 20 година од завршетка рата, не јењавају. По хрватским потерницама до сада је ухапшено 158 Срба. Истовремено, поглавар Исламске заједнице у БиХ Хусеин Кавазовић је првог дана Рамазана оптужио РС да спроводи етничко чишћење над муслиманима.

Чињенице О АБДУЛАХУ НУМАНУ (66)

– Рођен у Београду 1950. као Иван Трифуновић

– Каже да је био несхваћено дете и бунтовник и са 16 година је почео да трага за собом

– Током пута у Индију, у Великој џамији Аџмира у Родестану, са 19 година преузео је ислам

– У Аустралији је завршио четири факултета – исламске науке, филозофију, социологију и економски менаџмент

– Тамо је постао и универзитетски професор, добио сина Керима и ћерку Муну

– Од примарне породице једино је био у контакту са својом тетком Ружицом Сокић


Извор: Курир