Оља Бећковић: Вучић уцењује и контролише готово све медије

Премијер Александар Вучић уређује, уцењује и контролише готово све медије у Србији, изјавила је за Данас новинарка Оља Бећковић, ауторка пре две године укинуте емисије „Утисак недеље“.

Olja Bećković„Код нас не постоји власт, већ један човек. Тај човек је успео да наметне лажну тему о томе има ли цензуре или, пак, само аутоцензуре. Зашто се правимо блесави? Да, има цензуре. И не, није тачно да има тек аутоцензуре“, рекла је Бећковић.

Када премијер говори о томе каква је медијска слика, онда треба знати, сматра Бећковић, да је „све супротно од онога што изговори“.

„Ако каже – медији су слободни, знајте да нису. Ако каже да никад никог није звао, значи да је звао пре два минута“, оценила је Бећковић.

Према њеним речима, медијска слика Србије је оперисана од истине, „као пластичне јабуке, банане и грожђе које се у време социјализма држало на столовима не би ли се стварала илузија да има свега“.

„Слика медија је и то када видите протесте због РТВ Војводине и рушења Савамале, а на њима је управо онолико људи колико их је путем медија чуло да се тамо нешто дешава“, нагласила је Бећковић.

Она сматра дс је „медијска слика таква да ви немате појма шта се у Србији дешава ако нисте на друштвеним мрежама“.


Извор: Н1