МАТИЈА БЕЋКОВИЋ: Због поглавља 23 ухапсићемо 23 Србина

Matija-BeckovicЧуо сам да ћемо зарад отварања преговарачких поглавља са Европском унијом морати да ухапсимо и изручимо исто толико држављана Србије, каже Матија Бећковић.

Хрватски лов на Србе који су наводно починили ратне злочине током деведесетих година не јењава!

Осим мајора Војске Републике Српске Ранка Џелајлије, који је ухапшен у суботу, такође по Интерполовој потерници из Хрватске, у недељу је лишен слободе још један Србин – Вељко Дујановић. Лисице су му стављене приликом уласку у Македонију и тако је постао 158. Србин ухапшен на основу поменуте потернице.

Саговорници Курира сматрају да ово није крај и да су то уцене Хрватске због европске будућности Србије. Академик Матија Бећковић каже да очекује да ће се с хапшењима Срба по оптужницама хрватских власти наставити, а све то зарад нашег приступања ЕУ.

– Ја сам чуо да ћемо зарад отварања преговарачких поглавља 23 и 24 морати да ухапсимо и изручимо исто толико Срба. А тако ће бити и у будућности, јер ће број поглавља које треба да отворимо значити да исто толико наших људи мора да буде ухапшено и изручено. Хрвати постављају услове, они су главни за та поглавља и надам се да ће се строго држати бројева – ироничан је Бећковић.


Извор: Курир