У Норвешкој делује разрађен систем одузимања деце! (ВИДЕО – Узнемиравајући садржај!)

stopbarnevernet1

Поштовани читаоци, покренути најновијом вешћу да је Норвешка румунској православној породици Боднариу одузела 4 деце, превели смо ову емисију руске телевизије ТВЦ – “У центру збивања“. Да ли се нешто тако спрема и нама са прихватањем новог Грађанског законика ове године, којим је предвиђено да социјалне службе могу да одузму дете родитељима ако га физички и најблаже кажњавају?

У НОРВЕШКОЈ ДЕЛУЈЕ РАЗРАЂЕН СИСТЕМ ОДУЗИМАЊА ДЕЦЕ

129 малишана за непуне три године. Норвешка и Финска настављају да краду руску децу. Социјалне службе ових земаља се,  у правом смислу речи, баве  киднаповањем, само што их откуп не интересује – практично је немогуће вратити децу. Игноришу се обраћања руских чиновника, руске дипломате се и саме труде да се држе подаље од оваквих прича, а самостално се истргнути из оштрих шапа већ по злу познате службе Барневарн је немогуће.

А Барневарн не намерава никоме и никада да врати децу.  То уопште више нису руска деца већ веома вредни адути. Шта ће Норвежанима и Финцима баш руска деца? Истраживала је Марија Богомолова.

И ево управо тих адута. Двојица синова Андреја Арнесена. Син и ћерка Јелене Кузнецове. Норвешке социјалне службе су одузеле децу од Руса и држе их на тајном месту. Узрок – родитељи су своју децу наводно грубо васпитавали. Сада им је дозвољено виђење неколико пута годишње, под надзором посматрача. Да не би нешто сувишно избрбљали.

“Постављати питања о прошлом животу, шта они мисле о мами и тати је забрањено. То је забранио Барневарн. Наш разговор могу да прекину уколико почнемо да постављамо нека озбиљна питања“, испричала је Јелена Кузњецова.

Са децом не треба говорити онечему што може да их забрине. То је цитат. То јест, било која тема може да постане узрок забране виђања једном заувек. И то нису само пусте претње. Петогодишњег Оскара Ш., сада је чак и опасно да кажемо његово презиме, Норвежани су одузели због млечног зуба који је испао. Њега скоро да су вратили када је на руској телевизији изашла репортажа.  Бака дечака се излетела и рекла да би им боље било да дођу у Русију. Барневарн је схватила то као позив на отимање и поново је сакрила дечака. Већ неколико дана ништа се не зна о судбини малог Оскара.

Чини се да против Руса у Норвешкој делује прецизно разрађен систем одузимања деце. Јер она су здрава, психични нормална, интелектуално развијена. Наше дипломате нису успеле ни једном да узму од Берневарна малу руску децу. Руси су се пред тим системом заштите нашли потпуно незаштићени.

Закону послушне људе стављају у ситуацију да морају да се оправдавају, стављају им на терет оптужбе које се објективно не могу доказати. “Пре две године сте ударили дете по гузи“ – немогуће је да то докажете. А ако се обратиш у амбасаду – значи да хоћеш да украдеш дете! Ви не можете ни да замислите колика је тамо тотална контрола. Сви цинкаре све. – говори координатор организације “Руске мајке“, Ирина Бергсет.

Они који су лично имали контакт са Барневарн, тврде да је ова служба свемогућа. Она игнорише грађане и било какве међународне договоре. Они могу да узму било које дете. Не само из мешовитих породица, него и из чисто руских. У којима оба родитеља и деца имају само једно држављанство – руско. При чему чак и не морате да живите у Норвешкој. Довољно је да се нађете тамо у пролазу. На пример, чекате на аеродрому, подвикнули сте на дете ПССС или нешто слично. Некој тамо тети се то није свидело – само један позив и даће јој ваше дете. А вас ће протерати из земље. – говори Ирина Бергсет.

И нико неће моћи да вам помогне. Као одговор на захтеве, руске дипломате добијају од Барневарна формалне одговоре. “Служба за заштиту деце Барневарн говори да то питање не треба да буде упућено њима, већ норвешком МИП, норвешки МИП одговара да то није у њиховој надлежности, већ Барневарн и то је вртешка, врте нас у круг“, изјављује Заштитник права детета у РФ, Павел Астахов.

Сви подаци о одузетој деци су тајни. Као и о самој служби Барневарн. На сајту организације су детаљно описане предности усвојитељских породица. Али не постоји детаљна информација о самој служби. Појављује се питање – због чега? Постоји неколико верзија одговора.

Прва верзија: Барневарн је мегабизнис пројекат. Веома профитабилан. Јер се трећина норвешког буджета, према речима експерата, одваја за заштиту деце. То су милијарде. Њих троши Барневарн. Ево једног од објављених извештаја. Део система су приватни дечији вртићи и школе, васпитно-поправни центри, поликлинике, психијатријске установе и хранитељске породице. За свако одузето дете, ове уставове добијају свој део колача. Хранитељска породица, на пример, добија око две хиљаде евра месечно за свако усвојено дете. Занимљив детаљ – ко је власник овог бизниса?

“Сав тај бизнис је купио један лондонски фонд под називом Органа Капитал. Они су део групе Bank of America. Објављују годишњу добит, колико плаћају пореза од тих дечијих домова, све је одштампано у новинама. Све је чисто и транспарентно. То је један од најбрже растућих и најпрофитнијих бизниса у периоду пада економије у Европи“, објашњава Ирина Бергсет.

Али то још није све. Одузета деца не само што доносе новчану добит. Она помажу да се реше демографски проблеми Норвешке. Њeни становници не могу да их поправе на природан начин, тачније – не желе. Нормални односи између мушкарца и жене тамо су већ проглашени за остатке прошлости.  Друштву које је прекинуло везе са традицијама, природно, потребни су  нетрадиционални начини размножавања. За њих, по мишљењу пострадалих родитеља, и одговара Барневарн.

“Дете отимају из нормалне породице и дају га или пару без деце, или хомосексуалцима. И они га васпитавају, по своме. Ми чак и не знамо да ли су то породице. То могу бити две маме, две тате, а могу бити и два човека који споља изгледају као мушкарац и жена. Али један од њих је зоофил, а други некрофил. Разумете, ми не знамо“, објашњава Ирина Бергсет.

Али зато знамо ко израста из таквог васпитања. Норвешки стрелац Андрес Беринг Брејвик. Као малог дечака га је Барневарн одузела од породице. Силовали су га и тукли. Брејвик је убио 77 људи. Но он није једини кога су малтретирали. Годишње се у усвојеним породицама  силује петоро деце. Ово су само познате и доказане чињенице. Овај здрави, истетовирани мушкарац је Ларс Мариус Сивертсвик. Преступник – рецидивист. Такође производ васпитног система Барневарн. После 18 година, он је поново дошао у дом у коме су га сакривали од рођених родитеља. “Било ми је јако тешко. Прошао сам нешто што не бих пожелео никоме“, присећа се он.

Заиста, многу децу су због невиних грешака приморавали да изброје све мраве у мравињаку. И да раде много тога, у поређењу са чиме сва издевања “чича“  из војске изгледају као невине шале.

Ти чудни методи васпитања су практиковани у Барневарн установама за заштиту деце. И то је чињеница о којој се у Норвешкој намерно ћути. Могући разлог, како говоре експерти, је тај што Барневарн није обична социјална служба, већ специјална служба социјалног инжињеринга. Она одузима децу са нормалном психом и ломи је. Тако да дете постане тихо и безлично. Са њим се даље може радити било шта. Какве се технологије за то користе није познато. Али експерти говоре о великој масовност тог експеримента.

Барневарн постоји и у Шведској, Холандији, Немачкој, Великој Британији и Финској. Тешко је поверовати у овако нешто, али обавезно треба проверити. Узгред, Финци су ове недеље поново одузели руску девојчицу Диану. Дијанину маму оптужују да туче своје дете. Поднели су кривично дело и већ су изјавили да дете неће вратити. Судити се са финским социјалним службама је невероватно компликовано. Према руским родитељима овде, као и у Норвешкој, постоји претпоставка кривице. То је нарочито за Русе. Са Американцима, на пример, ни Финци  ни Норвежани не желе да имају везе.

“Ако се појаве овакви проблеми, у најбољем случају ће упутити примедбу. Али неће узимати децу, зато што  Америка објављује као зону својих интереса било које место, у коме су угрожена права бар једног Американца. И на то место могу послати специјалне јединице, могу да пошаљу крилате ракете, објаве рат. Било шта.“, говори Павел Астахов.

Русија ће, према речима дечијег омбудсмена деловати другачије. У границама међународног права. “Ми се налазимо у најтежем положају. Са једне стране, саосећамо са родитељима, заједно преживљавамо све и покушавамо да учинимо све што од нас зависи, чак и више од тога. Али, са друге стране, треба да схватимо да уколико сте дошли у страну земљу у потрази за бољим животом, будите спремни на то да ће вам доћи и рећи: “Ви неправилно васпитавате своје дете, сувише често га грлите, сувише често га терате да пере руке““. – говори Астахов.

Али зато та организација може да примора родитеље да често дају мокраћу на анализу, свакодневно. Према званичној верзији, та анализа треба да помогне у васпитању деце. А реално – треба да привеже родитеље за место становања и да им веже и руке и ноге. Породица се налази под сталним надзором. Над њом је покренут тајни процес. А то значи да ће им раније или касније ипак узети дете. И једини излаз за оне на које је Барневарн само погледала је да беже. Као што је бежала Наталија Сухановскаја са ћерком. У ономе у чему су биле, првим летом. Муж је остао да покупи ствари. Њега могу да оптуже за киднаповање свог рођеног детета. Руско дете је побегло са удице. Барневарн то не опрашта.

stopbarnevernet1

Аутори: Марија Богомолова, Јекатерина Симанович, Андреј Костров, Јуриј Тимошин.

Емисија: У центру збивања. Филм ТВЦ. http://www.tvc.ru/news/show/id/55171

Превод: Душка Здравковић, Православнапородица, јун 2016.

Извор: Српско-руско удружење Православна породица