Ватикан спрема поход на Русију? (видео)

papa benedikt i patrijarh kirilСтолица поглавара Ватикана остала је празна пошто се и званично пре два дана завршио понтификат папе Бенедикта XVI. Нови поглавар Римокатоличке цркве требало би да буде изабран током овог месеца. Будући да је у конкуренцији око 100 кардинала из целог света, за новог шефа државе Ватикан у пуном су јеку тиха лобирања, како унутар Католичке цркве, тако и у моћним међународним круговима са којима је, што директно што из сенке, интересно повезан Ватикан или утицајни римокатолички редови попут језуита, Малтешких витезова и елитистичке организације Опус Деи.

Да ли ће нови папа опет бити неко из Европе или ће се Ватикан, кроз историју познат као иницијатор или учесник из сенке великих и преломних догађаја, одлучити за поглавара са неког другог континента, знаће се ускоро. Уколико католици наставе већ виђени историјски курс, највеће шансе имају латиноамерички кардинали. Намера је да оствари већи утицај на растућу снагу организације БРИК (Бразил, Русија, Индија и Кина), чиме би, како се верује, дошле до изражаја и ватиканске тежње за уједињење свих хришћана, пошто је Русија најмногољуднија православна земља у свету.

„Сасвим је сигурно да развој светских догађаја иде у правцу Истока. Запад је на ивици финансијског краха, исцрпљени су извори сировина. С друге стране Кина доминира у светском монетарном систему, природна богатства су на Истоку, али и у Латинској Америци. Поред БРИК-а на јужноамеричком континенту убрзано јача и покрет Порто алегро с намером да парира актуелној светској олигархији. Пошто је у БРИК-у Бразил једина већинска католичка земља, шансе латиноамеричких кардинала расту“, сматра проф. др Смиља Аврамов.

Путин неће седети скрштених руку

У том контексту, наша саговорница подсећа да је Света столица пред Први светски рат подржала ратне трубе Аустроугарске, да је током Октобарске револуције из сенке стала уз Лењина и била актер у стварању комунизма, како би осујетила руског цара Николаја Романова у намери да створи унију православних земаља јер је католичка курија хтела да се створи моћан католички блок. Затим да је пред Други светски рат папска држава подржала Хитлера, а по завршетку пацовским и другим каналима спасавала поражене нацисте.

Такође, у новијој историји, Ватикан је, за време Пољака папе Јована Павла Другог имао значајну улогу у краху источноевропског комунизма и Варшавског пакта, као и у паду Берлинског зида и разбијању СФРЈ, док за време понтификата Баварца Бенедикта XVI долази до апсолутне доминације Немачке у Европској унији која је у суштини дело Ватикана…

„Ватикан је тренутно у процепу. Питање је да ли нови папа може бити лутка у групи актуелних моћника Запада, који посрће, са задатком да изнутра разбија или ослаби БРИК и организацију Порто алегро, или ће се идући за сопственим интересима приклонити онима чија моћ незадрживо расте. Јер, ово више није ни 1914. ни 1917. ни 1941. Данашња Русија с Владимиром Путином на челу, који иде за тим да ствара савез православних земаља, није исто што и Совјетски Савез из доба Михала Горбачова нити је то Русија у време Бориса Јељцина. Уколико би се догодило да Бразил принудно и одступи из БРИК-а, те да се Ватикан дискретно умеша у оружано разбијање БРИК-а, питање је како би одреаговале водеће земље те организације, које имају атомско оружје“, каже др Аврамов

Ко су могући наследници?

Одмах након Рацингерове оставке (Бенедикт XVI), као најозбиљнии кандидати за његовог наследника помињани су кардинали афрички Питер Турксон из Гане и Франсис Аринзе из Нигерије, Канађанин Марк Уле и Американац Тимоти Долан, али и Италијан Анђело Скола. Познаваоци прилика у Католичкој цркви верују да би они могли поврате већ добро урушен углед Ватикана и римокатоличког свештенства у свету, али последњих дана у врх прогноза избили су латиноамерички кардинали Одило Серер из Бразила, Колумбијац Рубер Гомез. и Леонардо Сандри Аргентинац италијанског порекла. Тврди се да би њиховим избором били задовољени и европски и прекоморски католици.

По пророчанству долази „црни папа“

Старо католичко пророчанство наводи да ће последњи у низу поглавара Римокатоличке цркве бити „црни папа“. Није међутим јасно да ли се мисли на боју коже, или на „црног папу“ из језуитских редова, или ће последњи папа зацрнити човечанству и остати упамћен као онај који је допринео тоталном краху ове цивилизације.

Уредништво „СРБИ НА ОУП“:

Односи сада већ бившег римског архијеретика Бенедикта XVI и садашњег патријарха Русије Кирила, били су у најмању руку срдачни, што потврђује и доле постављени снимак, на коме се види како тадашњи митрополит, а садашњи патријарх Русије Кирил Гунђајев узима „благослов“ од римског архијеретика. Да ли је Ватикан био спреман за поход на Русију, чак и пре него што је митрополит Кирил био изабран за руског патријарха?

 

Франкфуртске вести / СРБИ НА ОКУП