Еди Рама у Приштини „Један народ један сан“

ПРИШТИНА – У Приштини се данас одржава трећи заједнички састанак „косовске“ и албанске владе, а премијер Албаније Еди Рама је уочи доласка на Фејсбуку написао поруку – „један народ, један сан“.

edi rama11„Сутра је трећи по реду састанак две владе са позитивним билансом и амбицијом да учинимо још више, један народ, један сан“, написао је синоћ Рама на свом профилу.

На тој друштвеној мрежи се уочи скупа огласио и косовски премијер Иса Мустафа који је навео да се на састанку предвиђа потписивање више споразума.

„На овом састанку, поред осталих ствари, предвиђено је да се потпише и серија споразума из области јавне администрације, економије, енергетике и прекограничне сарадње“, навео је Мустафа.

Приштинска РТК преноси да ће „бити потписано седам споразума из разних области“, а да се „поподне очекује заједничка прес конференција косовског премијера Исе Мустафе и албанског премијера Едија Раме“.

Албанска агенција АТА наводи да је „први историјски састанак“ овог типа одржан у Призрену 11. јануара 2014, док је други био у Тирани 23. марта прошле године под мотом – „Једна земља, један народ, један сан“.


Извор: Танјуг