Коштуница: Не убијати Србију на Косову зарад датума

vojislav-kostunicaКРАГУЈЕВАЦ, 2. марта 2013. – Председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница позвао је у суботу власт да ни по коју цену „не убија српску државу на Косову зарад датума за преговоре са ЕУ“ и упозорио да се љуто вара свако ко мисли да ће непријатељи бити милостиви према Србији ако она преда део територије.

„Јасно треба саопштити ЕУ да Србија није марионетска творевина која уступа своју територију зарад добијања датума. Ако се одрекнемо Косова, са још већом силином биће отворено питање Војводине и Рашке, биће отворен сијасет мањинских питања и биће доведен у питање и сам опстанак Србије“, рекао је Коштуница на седници Главног одбора ДСС у Крагујевцу.

Коштуница је истакао да би рушењем српских државних институција на Косову Србија стигла до тешког и разорног националног пораза од којег не би могла да се опорави.

„Била би поражена, понижена и осрамоћена, а странци би нам се отворено ругали и упирали прстом на нас да смо једина држава која је погазила своју државонст. Награда у виду датума коју нуди ЕУ за убијање државе Србије на Косову бесмислена је, безначајна је и срамна за државу која вековима постоји и носи своје славно српско име“, рекао је Коштуница.

БЕТА