КРИЗA У ДРУШТВУ: Манијаци и простаци на телевизији, таленти на улици

 „У позоришту се многи осјећају пријатно,
а у цркви им је – тешко, досадно: од чега?
Од тога што је у позоришту све врло добро
прилагођено чулном човјеку, и ђавола
тамо ми не узнемиравамо“.
О. Јован Кронштатски.
„Мој живот у Христу“

ФОТО: Телеграф.рс, РАС - Петар Димитријевић

ФОТО: Телеграф.рс, РАС – Петар Димитријевић

Док се на телевизији промовише разврат, блуд и површност, на улицама већих градова у Србији, талентовани музичари, певачи, сликари и глумци морају да изводе перфомансе на улици.

На телевизијама у Србији највише пажње добијају криминалци, стрипери, старлете, проститутке, некултурни и приглупи људи, особе које немају никакав карактер нити памет. За то време свакодневно у Србији на улицама већих градова разни таленти приморани су на илегалу.

Многи мушкарци и жене одбивши да се скину или да „изигравају“ неписмене будале у јавности губе шансу да буду примећени у данашњем друштву, јер су медији сасвим „намерно“ скренули пажњу на нешто друго. На нешто што очигледно није са ове стране разума.

Тако док имамо прилике на готово свим већим каналима видети популарног „Змаја од Шипова“ који се терети за злостављање и силовање једног момка у свом селу. Можемо видети пластичне и глупе девојке које се доводе у везу са елитном проституцијом. Можемо видети особе које су стекле популарност глупирајући се на интернету или оне које су довољно способне само да се скину голе.

За то време на стотине талената, како певача, музичара и сликара, тако и глумаца и потенцијалних државника приморано је да своје таленте и умеће јавности показује на улицама у већим градовима или у студентским просторијама где могу доћи до већег аудиторијума. Овакво посрнуће у друштву нажалост довешће до додатне деградације у омладини.

Извор: Србин инфо