ВИДЕО: Андреј Ћилерџић – владика или бискуп?

СНИМАК СКАНДАЛОЗНОГ ОБРАЋАЊА СРБСКОГ ВЛАДИКЕ У ВИЋЕНЦИ

Октобра месеца прошле године, епископ аустријско-швајцарски Андреј је својству госта прихватио, како вели не из пуке куртоазије, позив за учешће на светском Синоду бискупа о „Призиву и мисији породице у Цркви и савременом свету“, а као осведочени присталица унијаства, под јаким утисицима своје „православне мисије“ у Ватикану изјавио је како је на њега дубоки утисак оставила култура општења и узајамног поштовања и респекта, и мимо заступаних различитих становишта бискупа о појединим питањима радног документа.

razinger_Andrej

На велику жалост свих православних Срба, владика се ту није зауставио. То што није пропустио прилику да се још једном „поклони папи“ и да похвали чињеницу што су папа и бискупи из читавог света издвојили три недеље „за овако важну тему“ и што верује да Синод уз учешће представника других хришћанских конфесија представља један корак унапред ка већем јединству Цркава, свакако није изненадило оне који знају чији је духовни потомак владика Андреј.

Возљубљено чадо владике Иринеја Буловића (перјанице крила СПЦ која је добрано загазила у јерес екуменизма и које нашу Цркву гура у раскол и унијатство), осведочени папољубац, је убрзо након посете Ватикану, на скандалозан начин проповедао у Цркви Св. Луке у Вићенци.

За превод кликните на СС у доњем десном углу видеа. На мобилним телефонима опција за укључење превода може бити другачија.

И опет на жалост православних Срба ни ту није стао. Наиме, ових се дана у дневном листу „Блиц“ појавила информација да је „заслугом“ овог владике, Српска православна црква у Швајцарској после четири деценије изгубила правни статус формалне Цркве и стављена је у ранг са сектама. Кршењем црквених и грађанских закона, неплаћањем пореза у износу од 100.000,00 швајцарских франака, злоупотребом печата и факсимила црквених званичника да би се докопао новца и банковног рачуна (на којем има више милиона еура), владика Андреј је показао да ивер не пада далеко од кладе.

Српски патријарх Иринеј се на задату тему нада да није све изгубљено, зна за проблем и труди се да га реши. Образац понашања већ познат када је патријарх СПЦ у питању – вајни Пастир. Док се патријарх труди да „реши новонасталу ситуацију“, владика Андреј је вероватно још под утиском из Ватикана када рече да се примећује да Франческо није само поглавар Римокатоличке Цркве, већ, пре свега, „Пастир заједнице у Риму“.

„Отсекли смо Латине од нас ни због каквог другог разлога, но зато што су не само шизматици, него су такође и јеретици. Због тога је потпуно неправилно ујединити се са њима“.

Св. Марко Ефески

Извор: Православље живот вечни