Изборна фарса 2016.

Вучић не смије на Тадића и Чеду, игнорише Радуловића и зато удара на ДВЕРИ и ДСС.

izbori2016 farsaИзборна фарса не престаје. Запад је режирао изборе и допустио Вучићу да ради шта хоће, а он је ко свака алава фукара крао без мјере и обзира, те гурао своју листу и до 54% гласова. Тако је оставио испод цензуса све осим СПС, СРС и ДС, а када је бурно реаговао Радуловић, па Тадић, онда и „жути“ па ДВЕРИ и ДСС, а изборни штабови СПС и СРС потврдили прелазак цензуса и за ДВЕРИ-ДСС, Радуловића, Тадића, Чанка и Чеду онда је РИК са великим закашњењем изјавио, да је тачно да је опозиција прешла цензус, гурајући ЕУ опозицију изнад ДВЕРИ-ДСС, што је немогуће. Уствари, радило се о неопходној интервенцији Запада, ради стварања илузије о демократији. Запад је наложио РИК-у да потврди истину, да су ДВЕРИ и ДСС прешли цензус, као и Радуловић, али и да угурају Тадића. Све то је засметало Вучићу, па је почео да глуми жртву и да се жали код газди, не били некако макар избацио ДВЕРИ и ДСС. Сада је настао практично велики проблем, како прогласити да ДВЕРИ и ДСС немају довољан број гласова, да би прешли цензус, а имају Радуловић, Тадић, Чанак и Чеда, који су иначе добили мање гласова од ДВЕРИ и ДСС. Режим и Запад чине разне манипулације, па чак Тадићу и Радуловићу додају постотке гласова СНС и СРС, што не смета ни Вучићу, ни Шешељу, али када треба признати прелазак цензуса за ДВЕРИ и ДСС, онда сви скачу. Упркос залагању ДВЕРИ и ДСС, па чак и признавању регуларности избора за признавање њиховог преласка цензуса, Вучић безобзирно краде и даље. Општу крађу гласова са КиМ више нико и не смије да помене.

Све се може ријешити на два начина и зависи од Запада, а не од режима и опозиције.

  1. да Запад закључи, да им је боље да их пусте све и да стварно дјелује привид демократије и умире ситуацију,али уз могућност проблема у будућем мијењању Устава и
  2. да Запад одлучи да ипак остави у скупштини само своје апсолутне послушнике (опозицију без ДВЕРИ и ДСС), који неће правити никакве проблеме режиму за мијењање Устава и издају до краја. Буниће се око пљачке и недемократичности, али то је допуштено.

Шта у случају другог рјешења могу ДВЕРИ и ДСС? Скоро ништа. Остатак опозиције ће заћутати и ући у скупштину, а ДВЕРИ и ДСС немају снаге да покрену опште протесте. Тако је то када уђеш у изборе, који су режирани и под апсолутном контролом Запада, а по правилима режима.

Игор Војиновић