Избори без избора

SNO Srbi na okup LOGO plavi         Пред народом србским поново су избори на којима нема правог избора. Целокупна понуда се своди на евроунијате и такозване патриоте, односно и једни и други имају за циљ да себи обезбеде што више посланика у скупштини, како би себи омогућили што веће привилегије и све оне могућности што даје власт. На понуди имамо политичаре који не владају ни собом, а хоће да владају народом.

О евроунијатама, који слепо извршавају наредбе из Вашингтона и Брисела чији је крајњи циљ уништење ове државе и нестанак народа Србског, не треба много писати. Та скупина плаћених издајника, кроз 16 година своје владавине, показала је да за њих све има цену и да је све на продају. Просто је невероватно, али ће они и после ових избора имати апсолутну власт, а то већ говори о паду народа Србског када гласа за оне који раде против њега. Томе доприноси и понашање екумениста из “београдске патријаршије“, који отворено сарађују са евроунијатима у издаји.

У току прошле године јавила се нада да може доћи до уједињења патриотских снага, које би једино тако могле да се супротставе евроунијатама и чак преузму власт. Међутим, одмах се показало да се већина њих само представља да су патриоте, а да им је намера иста као и евроунијата, а то је: по сваку цену прећи изборни цензус и ући у скупштину. Показало се да су и они склони најгорим врстама компромиса, како би себи обезбедили део власти. Све то је више него потврђено, у току ове изборне кампање.

Због свега овог наведеног, а што је већ виђено на политичкој сцени у Србији, на којој свега има, само нема поштења и искрености, подсећамо вас на део нашег текста које смо објавили пред изборе 2014. године.

 

“Вичу  праведни,  и  Господ их чује,  и   избавља  их  од  свијех  невоља њиховијех.

 Господ је близу онијех који су  скрушена  срца,  и  помаже  онима  који  су  смјерна  духа.

 Много  невоља  има  праведник, али га од свијех избавља Господ. (Пс.33-17,18,19)

 

Данас је Србија постала земља у којој влада грех, зло и смрт, у којој је Србском народу одузето право на живот и слободу достојну човека. То је земља тужних, понижених, увређених, гладних, намучених, ојађених Срба које су муке, невоље и патње сломиле и уместо да се боре, они су пали у очајање. Србија је пала у тотални мрак и њен положај  је скоро безнадежан. За опстанак и останак Србије није битан њен политички положај, нити је за то потребна политичка елита (власт и опозиција) која је корумпирана, похлепна, неспособна и оптерећена личним и страначким интересима, већ је једино битно духовно стање Србског народа. Сетимо се, када су сви отписали Србски народ за време вишевековног ропства под Турцима и сматрали да више не постоји, Господ је услишио вапај свога народа и преко чобанина и хајдука, вожда Карађорђа, дао му слободу, или како каже св. Николај Србски: “Христоверни и поштени Карађорђе није имао сва ситна и ситничарска знања модерних Срба, али је имао сва велика знања…која сам Бог дарује онима који су верни и поштени ма и без икакве школе….[1] И тада је постојала политичка елита, такозвани кнезови (претече данашњих политичара), због чије је похлепе (част појединцима) пропао Први србски устанак и који су учествовали у убиству Вожда и њему оданих људи. Сетимо се Првог светског рата, да није било св. великомученика цара Николаја Романова, србских војвода (Путника, Мишића, Степановића…), надчовечанске снаге и пожртвовања србског народа, умало да нестанемо као народ због политичке елите. И када је све завршено, та политичка елита склонила је наведене србске војводе и народ који је све то изнео на својим плећима, и створила гробницу за србски народ, такозвану сатанину творевину Југославију. Подсетимо се златног доба србске државе за време Свете лозе Немањића. Положај Србије је и тада био сличан данашњем: непријатељи су као грабљивице нападали и покушавали да нас униште. Али тада су Србијом владали они који су сву наду полагали у Господа, па тек онда у своје оружје.

Народе србски, не полажи наду у предстојеће изборе, јер неће донети ништа ново. Избори служе само да политичка елита распореди власт, да би остварили личне и страначке интересе, а не да се испуни воља народа. Већина тих политичара доживљава народ као обичне бројке захваљујући којим ће остварити своје личне снове. Ако народ и има неки утицај на изборе, воља народа се поништава међустраначким компромисима и стварањем коалиционих власти. Подсетите се свих претходних избора: од увођења вишестраначког система, странке и политичари ће правити коалицију и са самим ђаволом да би се домогли власти. Послушајмо савет светог старца Порфирија, чудотворца са Свете Горе, који је поручио Грцима, а то се односи и на Србе: “Да смо прави хришћани, могли бисмо да пошаљемо у скупштину не неку хришћанску странку, већ хришћанске политичаре, и ствари би тад биле другачије“.[2] Срби не полажите наду у оне који не могу ни себи да помогну, то је обична прашина, већ у Господа од кога све потиче и коме се све враћа. Св. Јустин Ћелијски нам је за сва времена оставио поруку: “Ми имамо само један пут, један излаз из нашег пакла, једини пут у рај наш – то је пут Светог Саве и Светог Николаја Србског“.[3] То заправо значи да се морамо вратити светом животу, животу по Јеванђељу, да се морамо вратити србском светосавском завету “за Христа све, Христа ни за шта“, коме су основе добро познате: вера, нада, љубав, покајање, пост и молитва. Ми као народ више немамо времена за одлагање, пропаст нам куца на врата, зато Срби, у име св. Саве и наших светих предака, време је за борбу, прво против својих греха, а затим против зла које нас окружује и које хоће да нас уништи. Упамти Србине, Бог спасава Србију, ако се Његовог спасења удостојимо као народ, а не избори и политичари!

Народе србски следимо пут који су нам показали наши Свети преци и послушајмо Светог Николаја Србског који нам је поручио: “Да би се уредила држава, претходно се мора уредити народ; Да би се уредио народ, претходно се мора уредити породица; Да би се уредила породица претходно се мора уредити човек, сваки појединац; Да би се уредио сваки човек понаособ, мора да се приближи огњишту Христовом, да му се срце растопи од љубави и разум осветли истином.[4]

Како радили, тако нам Господ помогао!
Уз Божју помоћ догодине у Призрену!

Дана 1/14.4.2016. лето Господње.

Свесрпска народна организација
“СРБИ НА ОКУП“
МО Шабац – Мачва

 

[1] Књига “Вожд Србски Карађорђе“ Владика Николај Велимировић.

[2] Књига“Старац Порфирије“.

[3] Беседа Преподобног Јустина Ћелијског изговорена на 10- то годишњем парастосу Владици Николају 1966.г. у Лелићу.

[4]“Жички Устав“ Владика Николај Велимировић.