Опасне игре болесног вође! – Саша Касаловић

SasaKasalovic

Саша Касаловић

Некако у човеку надјача потреба да се огласи и да се бори када покушају да га омаловаже и уплаше, да му запрете и да га пљуну! Управо због тога, у име свих нас којима то покушавају да учине, упућујем ове речи и шаљем их у етар како би се пркосно супротставиле безумљу болесног “вође“ који се опасно заиграо са нашим животима овде на Косову и Метохији.

Повод овог мог писанија је вест да се у раним јутарњим сатима ,непосредно пред долазак “великог вође“, у Зубином Потоку догодила експлозија и пуцњава на објекту где је “велики вођа“ планирао да одржи свој “историјски говор“ и то онима које је унесрећио ,издао ,продао и над њима извршио злочин! Па да почнемо онда!

Значи, непосредно пред долазак “великог вође“, коме већ данима претходе велики комунални радови у све четри општине Севера КиМ (прањем улица и лепљењем плаката у бесконачном броју са ликом “вођиним“), за разлику од неких ранијих сличних ситуација, овога пута се отишло и корак даље јер је требало зауздати, уплашити и изоловати све оне који би евентуално засметали у тој великој “идолопоклоничкој процесији“, и то се и догодило!

Када се мало боље замислимо над тиме шта би то могло да најбоље задржи код куће оне који не воле “великог вођу“ и који га се не плаше, сасвим је легитимно помислити да би један овакав сценарио напада на објекат у коме ће “вођа“ говорити а потом и дизање велике медијске халабуке око тога,на најбољи начин задржати непожељне што даље од “вође“ таман онолико колико је “вођи“ и његовом “циркуском тиму“ потребно да своју накану изведе до краја и све то лепо сниме, а затим лепо намонтирано и напаковано данима убацују у подсвест оних који још нису схватили сву озбиљност последица које ће уследити због “вођине“ болести!

О ефекту да је “велики вођа “ и поред “реалне“ претње ипак одлучио да у нападнути објекат дође и храбро одржи свој “историјски-патриотски“ говор мислим да и не треба посебно говорити као ни о томе да се организатори једног таквог манипулаторског чина надају да ће то, приде, обезбедити још неки гласић за “неустрашивог вођу“ од оних који су подложни манипулацијама. Једно овакво размишљање, које вам управо износим, је нужно из разлога оличеном у већ утврђеној и доказаној способности “великог вође“ да манипулише туђим животима различитим лажима!

После оволико времена проведеног са “великим вођом“ ,ваљда је постало свима јасно на шта је све он спреман када су манипулације у питању!? Међутим, поводом овог догађаја, мени је запарала уши и ударила у очи једна сасвим друга вест изговорена од једног “вођиног папучара“ који своју функцију обавља на месту директора канцеларије за КиМ. Обратите пажњу на то како је тај, очигледно дебиласти лик, непосредно после напада на објекат изјавио како је то учинила још увек непозната група појединаца које је назвао терористима! Да! Директор неке тамо канцеларије, која је некада била чак и министарство за КиМ, је обзнанио целом свету да су напад на “великог вођу“ извршили терористи јер је, како је рекао, учињен терористички напад и то на месту где ни теоретски не постоји шанса да су то урадили, рецимо, “шиптарски терористи!? Да, сасвим је јасно да је акценат стављен на Србе терористе и не могу се отети утиску да је оваквом изјавом “директора тамо неке канцеларије“ (која је некада имала и статус министарства) Марка Ђурића уједно упућен јавни позив онима из Приштине који су до јуче били једини терористи на КиМ. а данас су “легитимни представници власти Косове“ са којима “велики вођа“ и дебиласти Ђурић сарађују, да предузму све потребне кораке и обрачунају се са појавом тероризма!

Због свега овде изреченог, покушавајући да рашчланимо догађај на евентуалне узроке који су до њега довели, немогуће је не извести закључак да после узрока неумољиво долазе и последице којима је врата широм отворио управо “велики вођа“ са својим дебиластим папучарем Ђурићем! Да ли су ове моје конструкције претеране!? Па, не бих рекао!

Присетићу се већ једног таквог позива Приштинским властима од стране истог “великог вође“ када је на северу КиМ, код Бањске убијен у терористичком нападу Литвански ЕУЛЕКС полицајац Шенавичијус! И тада је “велики вођа“ тражио допуст од шиптара из Приштине да га пусте на север КиМ, да за једну ноћ похапси међу Србима одговорне за напад па је нас двадесет петорица завршило пред истражним ЕУЛЕКС – шиптарским судом за чин убиства члана међународне мисије! Као доказ да се то заиста и догодило нудим вам позив на саслушање које сам добио од ЕУЛЕКСА по препоруци “великог вође“ и његових људи! И шта још додати на све ово осим само констатовати!

Много си се заиграо “велики вођо“! Опасне су то игре које ће тек да нас коштају! Знамо ми то из искуства! Али не заборави, кад тад, то ће коштати и тебе! Срам те било !

Саша Касаловић

Eulex istraga Saša Kasalović