АНТИ НАТО ПРОТЕСТ У ПОДГОРИЦИ: ГЛАС ПРОТИВ ОКУПАЦИЈЕ! (ВИДЕО)

У Подгорици је одржан протест против евентуалног уласка Црне Горе у НАТО. Шушањска Народна Республика, Српска листа и Завјетници тестамента Светог Петра Цетињског су се окупили испред америчке амбасаде у Црној Гори.

https://youtu.be/FL7b8g2J_Yo

Потпредседник Српске листе Милорад Рашовић рекао је да је ово најава за протесте који ће уследити 24. и 27. марта. Он је додао да је протест одржан испред америчке Амбасаде зато што црногорска власт не би повукла многе потезе да није помоћи која долази од Америке.

Председник Српског Сабора Завјетници тестамента Петра Цетињцког Роберт Жижић:

Били смо окупирани од стране Отоманске империје која је настојала да насисламизује, и од два германска царства. Ватикан је покушао да нас покатоличи или физички истреби. Уништавани смо од фашизма и комунизма. А данас смо кост у грлу Новом светском поретку. Најмрачнијим силама света сметамо што смо народ врло близак Русима, што смо православци, национално свесни, солидарни, непокорни и што насељавамо простор где се укрштају интереси великих сила. У предстојећој борби дивова која је неминовна, ми Срби не смем бити неутрални нити на страни издаје. Света нам је дужност да испунимо Завет Светог Петра Цетињскога и не одрекнемо се јединородне, јединокрвне, јединоверне нам Мајчице, заштитнице српства, Русије.

Душан Печурица, Шушањска народна республика:

Црну Гору одликује ратничка историја коју су нам наши сланви преци оставили. Данас у 21. веку када би Црна Гора коначно би требала да предахне од силних ратова нас желе да интегришу у НАТО који је војни савез.  Влада Црне Горе жели да прихвати окупацију без трунке отпора. И они нам кажу, управо због слободе. Какве је то слобода?! Јел је то слобода коју је НАТО донео Ираку, Либији, Украјини, Сирији? Не тако давно НАТО пакт је зверски бомбардовао и Савезну републику Југославију без одобрења Савета безбедности.

Писмо подрше скупу упутио је Национално-ослободитељни покрет из Ростовске области, Русија.

Није могуће веровати да  је народ Црне Горе или Србије, који је толико настрадао од НАТО агресије, одједном заволио своје крвнике и одлучио да се прикључи злочиначкој алијанси. Масовни протести против таквог решења црногорских власти је најјачи доказ чињенице да тај корак не представља истерес грађана. Без обзира на окупацију – политичку, економску, медијску – сачували сте народни дух и историјску памет. Свака вам част!

Наш Југ Русије, козачки Дон је увек био тесно повезан са православним Словенима на Балкану. Стојали смо раме уз раме у бројним балканским ратовима. Руска Империја је стала уз Србе у Првом светском рату. У добу Другог светског рата заједно смо срушили фашизам. У прошлом веку током трагичних дешавања у Југославији и одавде су одлазили руски добровољци. А сада, кад је беда дошла у руску земљу Новорусију, преко Ростовске области пролазе у Донбас добровољци из Србије и Црне Горе. Братство ближе од нашег тешко је наћи у свету.

А само да замислимо: ако дозволимо улазак Црне Горе у НАТО, по први пут за нашу вековну заједничку историју ми можемо да се нађемо по различитим линијама фронта! Странци против наше воље моћи ће да нас натерају да пуцамо једни у друге! То су страшни плодови неоколонизације. — наводи се у писму НОД-а.

Писмо подршке су такође упутили активисти из Бугарске.

Црну Гору покушавају увући у НАТО без обзира на мишљење народа како што су раније урадили и у Бугарској. Знајући какав ће бити резултат нису дозволили референдум, нису нас питали да ли желимо да се прикључимо алијанси агресора који је постао наследник империје која је вековима проливала крв бугарског народа.

Наши народи сећају се злочина Османске Империје коју са носталгијом гледа садашња Турска. То је чланица НАТО пакта и савезник САД која убија курдско становништво, подржава терористе Исламске државе и Нусра-фронт. Називајући себе насљедницом крваве Османске Империје, Турска отворено изражава намеру да поврати ту улогу. Ердоган и Даватоглу  не сакривају територијалне претензије, подржавају албанске радикале и желе преправити границе како Бугарске тако и Црне Горе.

Бугарска не може бити савезник агресивно настројеној Турској или САД, које су уништиле бугарску армију. Не можете примити Црној Гори оне који су проливали крв ваших предака. — пишу Бугари.


Извор: Новински фронт