У петицији више од 21.000 Срба са КиМ за српске локалне изборе !

 

Петицију ће у четвртак 10 марта ( четвртак) предати Скупштини Србије захтевајући да се и на КиМ распишу локални избори 24. априла са обзиром на то  да има објективних услова и што је Космет део Србије

Извештава Зоран Влашковић

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Данас је (7. марта) у просторијама Демократске странке Србије у Косовској Митровици одржана конференција за штампу на којој је потврђено да је на Косову и Метохији  петицијом  сакупљено више од 21.000 потписа Срба, којом се тражи од Скупштине Србије, Маје Гојковић , дојучерашњих председника и премијера Србије Александра Вучића да распишу локалне изборе на Косову и Метохији 24. априла, када су расписани и парламентарни избори у Србији.

-По Уставу и законима Србије, Скупштина Србије је дужна да распише локалне изборе и на Косову и Метохији, чиме ће само потврдити да је суверена на целој својој територији. Више од 21.000 прикупљених потписа Срба на целој територији КиМ само је доказ  снажне подршке народа  КиМ Србији и да се и у јужној српској покрајини распишу локални избори. Само српске институције гарантују останак и повратак расељених Срба овде. За локалне српске изборе на КиМ постоје објективни услови – казао је председник Општинског одбора ДСС Косовске Митровице Немања Јакшић.

Др Марко Јакшић, члан Председништва ДСС је казао да подршком Петиције Срба са КиМ да се распишу локални избори на КиМ Србија гарантује да се није одрекла своје територије.

Председник Нове Српске демократије Црне Горе Андрија Мандић  је дошао да да подршку петицији и одржавању локалних српских избора на Косову и Метохији.

-Срби на КиМ и Црној Гори истински се налазе у једном виду окупације! Србија је потребно да се врати на КиМ и да покаже да је суверена на својој територији. Срби у Црној Гори се солидаришу са Србима на КиМ јер је Црна Гора настала на завету Косова. Несрећа је у томе, у овом времену,  што су  Тачи и Ђукановић политички ортаци који настоје да Црну Гору увуку у НАТО! Србији и Црној Гори је место у савезу са Русијом која искрено жели да помогне а не са НАТО –ом  који гази свако достојанство Срба и малих земаља – казао је Мандић.

Четворочлана делегација Патриотског блока, Славиша Ристић, Раденко Недељковић, Немања Јакшић и Горан Миленковић, која ће у четвртак предати петицију у Скупштини Србије, истог дана у 13 сати испред Скупштине Србије ће одржати конференцију за новинаре.