„Георелигија“ или план Ватикана за демонтажу Православља

… Велики преврати увек почињу са догађајима којима апсолутна већина једноставно не придаје значај … Данас имамо прилику да посматрамо у реалном времену, како Ватикан подмећући идеју о Светској религији и радећи на остваривању исте почиње са разарањем Православља у Светој земљи. Упркос озбиљности ситуације не могу а да не ценим “лепоту“ њихове планиране комбинације.

Дакле, ствари стоје овако. Благодатни oгањ – то је чудо. Ово није прича о древним чудима у која може или не може да се верује . Ово је право, видљиво, опипљиво, чудо у срцу модерног света који се ослања само на знање прожето импрегнираним скептицизмом. Уз нетрулежност моштију светих стараца, Благодатни огањ православљу даје ауру истине и чини да срца православних хришћана остану недоступна за све јереси и сумње.

Благодатни огањ спушта се на Велику суботу пред Васкрс, и то само у присуству православног патријарха. Јерменски покушај „отимања“ Огња 1579. године свима је познат: Они су на Велику Суботу, на дан светковине Светог Огња, потплатили турске чиновнике да не дозволе улазак јерусалимском патријарху у Цркву Светог Гроба, како би Благодатни огањ призвао јерменски патријах Хованес Први. Он је започео призив Светог огња, али без успеха. Како није могао унутра, јерусалимски патријарх Софроније Други почео је за то време да се моли напољу и после извесног времена Благодатни Огањ се „спустио“ кроз стуб улазних врата храма. Стуб је пукао, а ватра из њега је запалила свежањ свећа у рукама патријарха.(види овде )

Screenshot_8

Од тада, нико не покушава да се игра мачке и миша са Божјим Промислом. И од тада, сваке године на Велику суботу у Цркви Светог Гроба у време спуштања Благодатног Огња је патријарх је на испиту.

Неколико векова,главни играчи тамне стране, скривајући се иза идеја љубави, једнакости, сестринства траже начине да лише православне највише привилегије. Ова загонетка је сувише тешка чак и за Ватикан, над којим Православље има дугу и Ватикану веома непријатну супериорност у канонским чудима. Али данас, Ватикан изгледа да зна како да загонетку реши или мисли да зна.

„Чак и ако Латинско царство опстане, на Гробу Господњем нека остану православни, јер само њима силази Свети огањ“, рекао је тада цар.

Пре него што вам откријем срж папске подвале, желим да вас подсетим да је садашњи поглавар католичке цркве Францис припада језуитима. Статут језуита ми је пробудио „радозналост“ у једној ставци.Право сваког члана на Наредбу о тајној резервацији, која се назива и „ментална резерва“. То је, право језуита да говори и да обећа једну ствар а да мисли и ради нешто друго. Дакле, њима је допуштено да лажу и чине друге сличне ствари, које треба да служе “на већу славу Божју”. Посто су се показали бескрупулозни у остварењу својих намера и бескарактерни у тобожњем угађању Богу, приписана им је изрека “циљ оправдава средство”, а реци некоме да је “језуита” значило је реци му да је лицемер и подлац, маскиран образом човечности.

Враћам се причи о Благодатном oгњу, и чињеници да његов силазак са неба није могућ без  присуства православног патријарха. И ето задатка за Ватикан. Прво, власт у Патријаршији у Јерусалиму је, што је скоро невидљиво светској јавности, двострука: Иринеј I – Теофил III. Садашњи званични патријарх јерусалимски Теофил III је заправо отворен за екуменисте и прикривене непријатеље Православне Цркве а патријарх Иринеј I му је сушта супротност. Дозволите ми да објасним шта мислим: Патријарх Иринеј је само формално свргнут 2005. године на основу измишљених оптужби око продаје земљишта. Али од тада, остаје на свом месту и обавља само једну, али можда најважнију функцију патријарха Јерусалима. Он је ФИЗИЧКИ ПРИСУТАН.

Данас, у ствари, Јерусалимом владају два патријарха: Теофил на терену (заступљен у штампи, путује у посете, врши службе, комуницира са парохијанима) и Иринеј на небу. У правом смислу те речи.Он је у својој ћелији у затвору, одмах изнад Светог Гроба у Цркви Васкрсења Христовог и, као прави патријарх Јерусалима, својим физичким присуством испуњава онај најбитнији услов који је потребан за силазак Благодатног огња, дакле ту је.

Зашто је Иринеј – прави патријарх? То је једноставно. Зато што је жив, при здравој памети, и није проглашен кривим за јерес. И патријарха Јерусалима можете свргнути само у три случаја: у случају смрти ,услед душевне болести, и у случају јереси.

Што се тиче наводних превара око продаје земљишта, до дана данашњег ништа није доказано, али упркос томе, Свети синод је 2005. године рашчинио патријарха Иринеја. Напомињем патријарх Иринеј није одведен у затвор као криминалац, није протеран у неку далеку земљу него се налази у непосредној близини Светог Гроба. Он је остао тамо где је потребан “Ватиканском велемајстору“ – у Цркви Васкрсења.Благодатни огањ треба да сиђе, у супротном Папин план пропада. Морамо да одамо почаст Ватикану на начину на који је елиминисао патријарха Иринеја тако да је цео православни свет ћутао и то упркос чињеници да је флагрантно безакоње постигнуто на очиглед свих. Дакле, патријарх је замењен екуменистом, и на тај начин је један део плана Ватикана испуњен. На то се надовезује прича да постоји још једна сметња католицима на путу да се дочепају Благодатног огња- католички Ускрс се не поклапа са православним у времену, тако да им је неопходно обезбедити присуствo католичког свештеника (можда и самог Папе) и Православног патријарха на дан Велике суботе, како би се Благодатни огањ “спустио”.

Како то извести ? Но, 13. јуна, 2015. године, Папа у својој изјави разрешава и ту дилему, где каже: „Католичка црква је спремна да напусти фиксни датум прославе Ускрса, и узме у обзир да слави Ускрс заједно са православним светом како би коначно могао да се прослави Ускрс истог дана.“

Како дирљиво и лепо је то рекао Папа … наглас.

Да би променио датум за прославу Васкрса, Ватикан не треба да се консултује никога. Не треба од никога да тражи сагласност.Папа може једноставно да прочита поруку католицима широм света, где ће рећи да ће Ускрс бити обележен тада, и тада, и да ће се поклопити са православним. Затим запечатити овај документ и писаће у свим водећим светским гласилима је он,да је Ватикан направио невиђен гест, да би се приближио својој православној браћи. Е на тај начин, отвара могућност католичком свештенику, а можда и самом Папи, да се моли у Цркви Светог Гроба и да “лично призове“ Благодатни огањ. И да на тај докаже свету да ово чудо није привилегија само православних. То што би му у свему томе помогао само фиктивни патријарх, Теофил, није битно, битно је православнима отети Благодатни огањ.

Уосталом, прави патријарх ,Иринеј I, ће остати на свом месту, затворен у својој ћелији и остатак свог живота ће бити ту да својом молитвом обезбеди свету чудо, једном годишње . . Авај, то је тужна реалност.

Нека васкрсне Бог!

Зато, када чујеш неког проклетог секташа да каже да не верује у Цркву, одведите га у Јерусалим да види чудо Благодатног Огња који силази на Васкрс. Јер Огањ не силази секташима, нити њиховој проклетој синагоги, не силази нити католицима, нити Јерменима, само православнима силази. Амин.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Старац Клеопа

 

Извор: Православље живот вечни