Уништене све карауле на српскоалбанској граници !

Текст и фото: Зоран Влашковић

        У зликовачко терористичком  бомбардовању НАТО алијансе Југославије 1999. године  уништене су све карауле Војске Југославије на српскоалбанској граници, од Проклетија, преко Јуничких планина, Коритника до  Шар планине, односно до  крајње границе  на југу између Србије Македоније и Албаније на Шар планини изнад Рестелице. Оно што није срушено НАТО бомбама албански терористи су опљачкали и докрајчили накнадним минирањима  и рушењима.

Караула Морина

Караула Морина

Тако су срушене карауле : Кошаре, Морина, Горожуп, Врбница, Стојановић и Честак. Сада према Албанији на овим местима нема никог да контролише већ створену  Велику Албанију, од такозваног независног Косова и Албаније !?

На сваку од ових караула изучено је неколико стотина килограма НАТО бомби а неколико десетина српских  хероја, браниоца отаџбине Србије, положило је животе на овим граничним караулама. Нажалост, њима ни до данас није подигнуто никакво обележје  У Србији !? А, дали су живот за Србију!

Караула Стојановић

Караула Стојановић

Поред срушених караула Морина и Врбница данас постоје гранични прелази према Албанији, мада Албанци и са Косова и из Албаније несметано прелазе где им се прохте са  једне на другу страну, поред свих  некадашњих караула,  па је тако развијен    до неслућених размера шверц наркотока, оружја, белог робља…. Албанаца са Косова и оних из Албаније и обрнуто!?

Караула Кошаре

Караула Кошаре

Због никакве контроле на Шар планини између Горе и Албаније учестале су пљачке Албанца који упадају у горанска села на Шари  и пљачкају их, нарочито лети.

Приштина је , на другој страни , на српскомакедонској граници   на обичним каменим плочама  фарбом обележила  такозвану  границу Косова са Македонијом.

На српскомакедонској граници сада су ове ознаке