Почела производња руске козметике која неутралише загађену животну средину

Концерн Техмаш почео је производњу специјалне козметике, која неутралише штетна дејства комбинације радионуклеида, тешких метала и токсичних елемената, састојака емисија нуспроизвода индустријских предузећа, саопштила је корпорација Ростех.

Шампони и гелови за туширање производиће се под именом „Дезалия Professional“. Цена бочице од 250 милилитара износиће у малопродаји у просеку између 60 и 70 рубаља.
Специјална козметика тестирана је, по речима произвођача, у опитним групама у нуклеарки у Смоленску, објектима Ратне морнарице и у индустријским предузећима у четири региона у Русији. Шампони и гелови за туширање, како показују резултати испитивања, неутралишу штетна дејства токсичних елемената на косу и кожу главе стопроцентно.

Идеја за овакву козметику појавила се 2011 године, данас наше потенцијално тржиште чини око 30 % запослених у индустријским подручјима и становница градова који се не могу похвалити еколошки чистом средином. Осим тога стална модернизација капацитета омогућила нам је да будемо конкурентни у погледу цене односно јефтинији од 60 до 90 процената у односу на сличне иностране производе. То нам отвара и страна тржишта каже генерални директор концерна Техмаш Сергеј Русаков, преноси портал Эксперт.

Извор: Руска реч