Шта стоји иза расписане потернице за 14 Срба из Метохије због наводних ратних злочина?

Пише Зоран Влашковић

Застрашивањем протерују и спречавају повратак Срба !

Ексклузивно : Оригинална оптужница

Основни суд у Пећи подигао је оптужницу још 3. јануара 2016. године против 14 Срба из  општине Клина, у Метохији, који се терете за тешко кривично дело ратног злочина почињеног током 1999. године на Косову и за њима је расписана потерница.

Осумњичени Срби су из  Пећког округа , а потерница за њима је достављена свим полицијским станицама на Косову, укључујући косовске прелазе и аеродром у Приштини.

Суд у Пећи је ову одлуку донео у сарадњи са косовским специјалним тужиоцем за ратне злочине, а кривично дело које се осумњиченим Србима ставља на терет кажњиво је вишегодишњим затвором.

Ово је само још једна лажна оптужница против Срба са циљем застрашивања и даљег спречавања њиховог повратка  у Метохији. Иако је само симболично остварен повратак Срба на Косову и Метохији, он је и у таквим условима, остварен највише у Клини, у 16 села, у Истоку у 14 села…..

Путем гебелсових фашистичких лажи албански, наводно судови, сада на овај начин, измишљеним оптужницама , застрашивањем, претњама затворима….  настоје да Србима онемогуће сваки долазак у Метохији. Такви албански наводно судови још ниједан злочин над Србима од 1999. године нису ни покушали да расветле а камоли да некога ухапсе и затворе.

Poternica 2 Poternica 1 Poternica 3 Poternica 4