ЧЕШКА: 17.02.2016. у Прагу протест „Uloupené Kosovo! (Отето Косово)“ Удружења грађана Přátelé Srbů na Kosovu a Metochii

 

PLAKAT OTETO KOSOVO CESI PROTEST

Режисер Вацлав Дворжак, један од двојице чешких аутора филма „ОТЕТО КОСОВО“ у име Удружења грађана „Пријатељи Срба на Косову и Метохији“ позива све пријатеље на ПРОТЕСТ „Uloupené Kosovo (Отето Косово)“ – ПРОТИВ ОТИМАЊА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ ОД СРБИЈЕ од стране „Албанаца“ – на тргу СВ. Вацлава у главном граду Чешке, Прагу у 17.2.2016 у 16 часова.

Дворжак у позиву каже да је ово ПОДРШКА ЛЕГИТИМНИХ ЗАХТЕВИМА СРБА ДА СЕ ВРАТЕ У СВОЈЕ ДОМОВЕ, А ПРОТИВ УЗУРПАЦИЈЕ ЊИХОВЕ ИМОВИНЕ ОД СТРАНЕ АЛБАНАЦА, као и ПРОТИВ КРШЕЊА МЕЂУНАРОДНОГ ПРАВА.

Такође, они опет као и у претходним окупљањима, протестују против тзв. „хуманитарног бомбардовања“ СР Југославије под изговором заштите људских права и демократије. А протест је и прилика да они који до сада нису били „науче о условима у којима живе Срби и припадници других народа на окупираном Косову и Метохији, хајде да подржимо српско Косово и Метохију и ове године“ – каже познати режисер.
Ове среде, 17. 2. 2016. у 16 часова на истом месту као и сваке године чешки пријатељи Срба, пријатељи Срба на Косову и Метохији још једном ће показати своје неслагање са односом међународних организација и држава према Србима и Србији, позвати на поштовање међународног права и захтевати да се заустави отимање Косова и Метохије из природног састава државе Србије.

VACLAV DVORZAK

Václav Dvořák

Извор: Фејсбукрепортер