ПАПА ФРАЊО ЖЕЛИ ДА УЈЕДИНИ СВЕ РЕЛИГИЈЕ И СПРЕМИ ТЕРЕН ЗА ДОЛАЗАК АНТИХРИСТА

Можете ли да замислите да на неки начин да сведете читав свет на једну религију? Недавно су се бивши председник Израела Шимон Перес и папа Франциско срели у Ватикану. Том приликом Перес је предложио папи да буде шеф “УН за религије”. Како наводи Јерусалем Пост: “Главна тема разговора је била Пересова идеја да се створи организација попут УН која ће се звати “Уједињене религије”.

Перес је рекао да је аргентински папа једина светска фигура довољно поштована да може да оконча ратове на Блиском истоку и другим местима широм света.

“У прошлости су се многи ратови на свету водили идејом националности”, рекао је Перес. “Међутим, данас се као изговор користи религија”.

Портпарол Ватикана, Федерико Ломбарди, потврдио је новинарима да је Перес изнео своју идеју, али да папа Фрања није ништа обећао али му је веома пријало да слуша демонски предлог.

“Папа је слушао и показивао интересовање”, рекао је Ломбарди, додавши да је папа указао на постојеће агенције које већ подржавају овакве мировне иницијативе”.

Састанак двојице истомишљеника био је трећи по реду у периоду од четири месеца. Перес је у интервјуу за католички магазин „Фамиглиа Цристиана“ позвао папу да предводи међурелигијску организацију с циљем сузбијања тероризма.

“Потребна нам је организација Уједињених религија као најбољи начин за борбу против терориста који убијају у име вере”.

Од свих папа у историји, папа Фрања је пригрлио све што се до сада сматрало неприхватљивим за цркву, укључујући сексуалну етику, геј права и дарвинизам. Он је чак и одржао говор у марту 2014. године, када је за муслимане рекао да обожавају “једног Бога”.

Ако ће неки папа успети да успостави једну светску религију, онда ће то бити папа Фрања тврде западни верски аналитичар док они преко пута на истоку не желе ни да дискутују о Пересовом предлогу који православни верници никада неће прихватити.

Зар није било речи у Откровењу о једној светској религији као сигналу краја? Видећемо.

Извор: Газета