Русија ће наставити борбу против тероризма до коначне победе

 Један број лица из делегације сиријске опозиције почиње да игнорише принципе усвојених раније докумената, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

Sergej Lavrov 0002Русија неће престати да изводи ваздушне ударе по позицијама милитаната у Сирији, све док терористичке групе не буду уништене, изјавио је Сергеј Лавров.

„Руски ваздушни удари неће престати све док заиста не победимо терористичке организације, попут Нусра фронта“, саопштио је Лавров на прес-конференцији у Маскату, престоници Омана.

Шеф руске дипломатије је нагласио да је прекид шверца преко турско-сиријске границе један од главних предуслова за прекид ватре у Сирији.

„Ми имамо своје ставове по твом питању, чисто ставове прагматичне који су диктирани потребом да се тај прекид ватре одрже у пракси. О томе смо говорили са нашим америчким копредседницима међународне групе за подршку Сирији и надам се да ће конкретнији разговор бити настављен уочи састанка међународне групе о Сирији, који ће бити одржан 11. фебруара у Минхену“, рекао је Лавров.

„Подсетићу да је кључна компонента како би прекид ватре функционисао и један од горућих задатака — прекид шверца преко турско-сиријске границе, који помаже милитантима и без чијег је спречавања тешко очекивати да се режим прекида ватре заиста одржи“, додао је он.

У делегацији сиријске опозиције на преговорима у Женеви појавили су се „хировити“ људи, који постављају услове који су у супротности са ранијим договорима, руски министар.


 

Извор: Спутњик