ЕРДОГАН ЖЕЛИ ДА СЕ САСТАНЕ СА ПУТИНОМ ПОСЛЕ ИНЦИДЕНТА: Шта ће одговорити председник Русије?

Јасно стављамо до знања Руској Федерацији да не сме да нарушава турски ваздушни простор који је такође и НАТО ваздушни простор – стоји у саопштењу турског Министарства спољних послова

Tajip Erdogan, Vladimir Putin, Ruski avion SU-24, pad ruskog aviona, oboreni ruski avion

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган после нових тврдњи те земље да је руски борбени авион нарушио њихов ваздушни простор рекао је да би желео да се састане са руским председником Владимиром Путином, јавља Ројтерс.

Наиме, Турска је данас хитно позвала руског изасланика на разговор у тој земљи, јер је према њиховим тврдњама руски ловац Су-34 нарушио турски ваздушни простор.

Двојица лидера нису се сусрела још од новембра прошле године.

– Рекао сам нашем Министарству спољних послова да пренесу моју жељу да се сусретнем лично са Владимиром Путином. Још увек нема одговора са руске стране – рекао је Ердоган новинарима на аеродрому пред одлазак у званичној посети Латинској Америци.

Министарство спољних послова Турске оптужило је Русију за ескалацију тензија и упозорило да ће Москва бити одговорна за евентуалне “лоше” последице.

– Јасно стављамо до знања Руској Федерацији да не сме да нарушава турски ваздушни простор који је такође и НАТО ваздушни простор – стоји у саопштењу тог Министарства.

Руска амбасада у Анкари потврдила је да јој амбасадору уручен позив.

Извор: Телеграф