ИТАЛИЈА: ПРОТЕСТИ У РИМУ – Десетине хиљада против „геј бракова“

 

rim protest protiv gej brakova
РИМ – У римској арени Циркус Максимус данас је одржан протест десетина хиљада људи против усвајања закона о истополним заједницама.

Док су се организатори скупа „Дан породице“ надали да ће окупити милион људи, а власти се припремале за 500.000, новинари на лицу места процењују да је број окупљених око неколико десетина хиљада, преноси АФП.

„Без ограничења, наше друштво ће полудети“, рекао је организатор Масимо Гандолфини на скупу, док су деде и бабе, родитељи и деца држали транспаренте на којима је писало „Што је погрешно, погрешно је“.

Он је поручио да је „закон је неприхватљив, од прве до последње речи“.

Министар екологије Ђанлука Галети који се придружио скупу рекао је да „овај протест шаље јасну поруку парламенту који би требало да је саслуша“.

Сенат је у четвртак почео расправу о том закону, који би омогућио хомосексуалним паровима да се међусобно обавежу пред државним званичником и у одређеним околностима усвоје децу једно другог и наследе преостала пензиона права.

protest

Премијер Италије Матео Ренци рекао је да је уверен да ће закон бити усвојен без обзира на поједине спорне тачке међу којима је, како је истакао, могућност усвајања биолошке деце партнера.

Коначно гласање у Сенату очекује се средином фебруара, након чега ће се предлог закона наћи пред Доњим домом парламента.

Извор: Фејсбукрепортер