Десетине маскираних мушкараца БРУТАЛНО ТУКЛЕ мигранте и децу на железничкој станици у Стокхолму

Десетине маскираних мушкараца брутално је тукло мигранте и њихову децу у петак на железничкој станици у Стокхолму. Како пишу локални медији нападачи су тукли мигранте у освети због убиства Александре Мезер, младе раднице у прихватилишту које се догодило у понедељак.

Група од 40 до 50 људи обучених у црно око 21 сат увече тукла је мигранте на железничкој станици, али и свуда по граду.

– Тукли су све који нису изгледали као Швеђани – пишу локални медији.

Сведоци догађаја кажу да је напад на мигранте био страшан.

https://youtu.be/8O21DwxC6IU

– Видео сам како бију троје људи. То није била никаква туча фудбалских навијача. Таргетирали су мигранте. Био сам преплашен, па сам побегао – рекао је он.

Пре него што је дошло до напада, група од преко 200 људи по Стокхолму је делила ксенофобичне летке на којима је писало „Сада је доста“.

– Окупили су се са намером да „туку децу миграната“ – рекао је Тове Хаг, портпарол Стокхолмске полиције.

Он је додао да полиција сада истражује ко су били мушкарци који су раније тог дана делили летке по граду.

Полиција сумња да је овај бруталан напад био одмазда за убиство Александре Мезер, 22-огодишње раднице у прихватилишту коју је у понедељак убио мигрант (15).

На флајерима које су делили мушкарци у црном писало је да им је доста да жене у Шведској буду нападане.

„Одбијамо да прихватимо уништавање нашег некада сигурног друштва. Ако наше политичке вође и полиција показују више емпатије за убице него за њихове жртве, онда то не може да прође без протеста. Када Шведске улице више нису безбедне да њима корачају нормални Швеђани, онда је наша ДУЖНОСТ да решимо проблем“, део је текста на флајерима који су дељени пре бруталног напада, пише Дејли мејл.

„Управо због тога, нас 200 Шведских мушкараца се окупило да се побуни против деце миграната која трче по нашим станицама. Полиција је јасно ставила до знања да неће урадити ништа по том питању и зато ћемо их ми казнити на начин на који заслужују“, пишу нападачи.

„Ми који смо се окупили данас нисмо ни ваши политичари, ни ваши новинари, ни ваши полицајци. Ми смо ваши очеви, браћа, мужеви, колеге, пријатељи и комшије. Шведски мушкарци и жене заслужују да се осећају безбедно у свакодневном животу и зато позивамо друге да пођу нашим стопама“, написали су нападачи.

Ухапшена четири нападача

Шведска полиција саопштила је данас да су ухапшена четири маскирана мушкарца, која су у централном делу Стокхолма делила летке са антимигрантским садржајем.

Портпарол полиције Тове Хаг рекла је да је хапшење извршено након што су мушкарци делили летке у којима од шведских држављана траже да одрже илегалне протесте против избеглица.

Према њеним речима, један од ухапшених суочава се са оптужбама за напад на полицајца, а остали због ношења маски у јавности, што је противзаконито у Шведској, те за ремећење јавног реда и мира.

Сви ухапшени суочени су са новчаним казнама, преноси Асошијетед прес.


Извор: Блиц