ПАРАСТОС У МАНАСТИРУ СВЕТЕ ТРОЈИЦЕ У КУЛИ ПОВОДОМ СЕЋАЊА НА ЖРТВЕ РАЦИЈЕ 1942. ГОДИНЕ

Parastos u Kuli žrtvama Novosadske racije 0001Данас, 23.01.2016., са благословом хорепископа новобрдског и панонског Максима, а у организацији СНО „Срби на окуп!“, Месни одбор Нови Сад, у манастиру Свете Тројице у Кули одслужен је парастос србским жртвама терора фашистичке мађарске окупационе силе.

У периоду од 6. до 29. јануара 1942. године мађарски фашисти су бацили под лед залеђених река Дунав и Тиса 3.809 цивила јужне Бачке. Од тога, невино је пострадало 2.578 Срба.

Само у Новом Саду је за три дана од 21. до 23. јануара 1942. године на данашњој новосадској плажи Штранд под лед бачено 1246 његових житеља.

Данас, када разни светски моћници распарчавају ову нашу, и тако малу, Србију, чланови овог Месног одбора Организације „Срби на окуп!“ сећају се овог страшног погрома и узносе своју молитву Господу за покој душа невино пострадалих православних Срба, такође, молећи се да се нешто слично никада више не догоди, настојећи на томе да ми и наша поколења никада не заборавимо овај стравичан злочин над србским народом и њихову мученичку кончину.

Уз Божју помоћ, догодине у Призрену!
СНО „Срби на окуп!“
Месни одбор Нови Сад 

Parastos u Kuli žrtvama Novosadske racije 0002