Џуџевић: Од следеће школске године комплетна настава на ткзв. босанском језику (видео)

dzudzevicНОВИ ПАЗАР, 25. фебруара 2013.- Председник Бошњачког националног већа (БНВ) у техничком мандату Есад Џуџевић изјавио је у понедељак да ће бошњачка деца од идуће школске године моћи да похадјају комплетну наставу на такозваном босанском језику.

Џуџевић је агенцији Бета рекао да је издавачка кућа „Клет“ једина у свој план и програм уврстила издавање уџбеника за бошњачки језик, историју и културу, док ће по законској обавези Завод за уџбенике до 1. септембра ове године штампати уџбенике општеобразовних предмета на ткзв. босанском.

„Почели смо огледну наставу, па ће 40 васпитача и наставника у 16 одељења у Новом Пазару, Тутину, Сјеници и Пријепољу додатним сугестијама отклонити евентуалне недостатке у одвијању наставе“, рекао је Џуџевић.

По његовим речима, у следећа четири месеца биће спроведене анкете медју родитељима да би се са јасним и применљивим моделом кренуло у нову школску годину.

„Изабрани модел, осим саме наставе на босанском језику, предвиђа и додатак од 20 одсто градива у уџбеницима историје, трећине новог градива у уџбеницима за ликовну културу и 60 процената додатка за музичку културу“, рекао је Џуџевић и додао ће уџбеници за општеобразовне предмете за наставу на босанском бити превод постојећих уџбеника на српском језику.

Линк ка видео изјави

БЕТА / СРБИ НА ОКУП