Усијава се сукоб грчког премијера Ципраса и митрополита Пиреја Серафима

ШЕФ  ВЛАДЕ ОДБИО ДА ДОЂЕ НА БОГОЈАВЉЕНСКУ СВЕЧАНОСТ „ОСВЕЋЕЊА ВОДЕ” У ЛУЦИ

Митрополит Серафим

  • Алексис Ципрас оценио да закон о легализацији хомосексуалних „партерстава” Грчку „изводи из заосталости” и додао да земља треба да се стиди што је дотад „маргинализовала знатан део сабраће и суграђана који због сексуалне оријентације нису могли да користе права попут других парова”
  • Митрополит Серафим упозорава да легализација хомосексуалних парова противречи принципима хришћанске вере и да је грчка власт на страни оних који желе да створе „нови тип човека који не постоји у природи”. Притом је подвукао: „Америка и Сорошев фонд подстичу грађанска партнерства да би разорили православну веру у Европи”

МИТРОПОЛИТ Пиреја Серафим оштро је критиковао грчког премијера Алексиса Ципраса због тога што се није појавио на традиционалној церемонји освећивања воде у главној грчкој луци.

Грчка црква Богојављење слави 6. јануара. Ципрас је „освећивању воде” – заједно са председником државе Прокописом Палвопулосом – присуствовао  на тргу Дексамени у рејону Колонаки у Атини, а до јавне „размене удараца” дошло је зато што је био обећао да ће се појавити и у Пиреју.

Богојављенским свечаностима у тој великој, највећој грчкој луци традиционално присуствују грчки премијери. Иако атеиста, Ципрас им је присуствовао прошле године уочи избора и чак „пустио голуба”.

Ове године је избегао Пиреј управо због Серафима који је осудио закон којом је парламент Грчке легализово бракове хомосексуалаца.


Извор: Факти