БОГ ВАС КЛЕО ПОГАНИ ИЗРОДИ: Поново оскрнављен споменик Мојковачким јунацима

Припадници Мјешовите артиљеријске батерије Војске Црне Горе извршили су вечерас у 18 сати почасну паљбу са 10 плотуна из шест артиљеријских оруђа са моста у Мојковцу у склопу обиљежавања 100. годишњице од Мојковачке битке.

Плотуни са моста у Мојковцу

Плотуни са моста у Мојковцу

У 8.30 сати јутрос око 100 планинара, међу којима и припадници планинских јединица Војске Црне Горе, кренуло је у планинарски поход од Мојковца до Равни, преко Сувоврха, Бојне Њиве, Развршја, Меденог гувна, Брскова и Пржишта, одакле су се вратили у Мојковац.

Припадници Војске Црне Горе су припремили и ручак за све планинаре који су завршили поход, „војнички пасуљ“ сервиран на Тргу Љубомира Бакоча.

„Ту су окупљени грађани могли да уживају и у концерту који је организовао Војни оркестар Војске Црне Горе“, саопштено је из Министарства одбране.

Илустрација_706

Оно што је чудно је да, на фотографији која је направљена јутрос приликом планинарења поред Спомен-обиљежја Мојковачким јунацима, очигледно нема знамења Крста, које је на споменик постављено 19. септембра 2015. године. Подсјећамо, том приликом је Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије освештао обновљено спомен-обиљежје јунацима који погинуше за Крст часни и слободу златну у славном боју на Мојковцу ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЈЕ.

Напомињемо да је предсједник општине Мојковац, Дејан Медојевић, више пута пријетио да ће КРСТ са споменика на Бојној Њиви бити уклоњен.

КО ЈЕ ПОНОВО ОСКРНАВИО СПОМЕНИК НА БОЈНОЈ ЊИВИ?


Извор: Принцип