Отворено писмо СНО „Срби на окуп“, Амбасадору Руске Федерације, г. Александру Чепурину

Његовој Екселенцији
Господину Александру Чепурину
Амбасадору Руске Федерације
у Србији, Београд

Ваша екселенцијо,
Удружење „СРБИ НА ОКУП“, представља организацију са главним циљем окупљања и сабирања Срба и свих патриотских снага која ће надилазити партијске, идеолошке, социјалне, географске и остале поделе. У времену урушавања свих националних институција, „СРБИ НА ОКУП“ теже да буду угаони камен опстанка српске националне идеје и српског народа у целини. Такође, управо окупљање и позив на саборност, пре свега у духовном смислу, је резултирало формирање свесрпске, светосавске и патриотске организације „СРБИ НА ОКУП“.

Један од циљева је и успостављање блиских односа између Руске Федерације и Републике Србије, какви су били и треба да буду између два братска народа, а који су данас доведени у питање због погубних евроатланских интеграција Србије. Предивне и убедљиве речи Светог Николаја Жичког и Охридског, најбоље говоре шта значи за нас сестра Русија, а које су заборавили они који су заслепљени евроунијатском пропагандом, који су опчињени привременим и спољним сјајем запада испод кога се крије проклетство и пропаст:

„Савест наша нас приморава да плачемо, када Руси плачу, и да се радујемо, када се Руси радују. Велики је дуг наш пред Русијом. Може човек бити дужан човеку, може и народ – народу. Али дуг, којим је Русија обавезала српски народ 1914. године, тако је огроман, да њега не могу вратити ни векови ни покољења. То је дуг љубави, која свезаних очију иде у смрт, спасавајући свог ближњег. Нема веће љубави, него да ко положи душу своју за другове своје – то су речи Христа. Руски Цар и руски народ, неприпремљени ступивши у рат за одбрану Србије, нису могли не знати. да иду у смрт. Али љубав Руса према браћи својој није одступила пред опасношћу и није се уплашила смрти. „

Досадашња историја је показала и доказала нераскидиву везу између наших народа. Што потврђује и необорива чињеница: „Кад је Русија слаба, и Србија је слаба, кад је Русија јака, јака је и Србија“. Посебно је до изражаја та повезаност дошла у протеклих 25 година. У последњој деценији 20 века Русија је била скоро на коленима, а Србија пред уништењем. Онда је Русија поново васкрсла, постала је јака и стабилна и као таква чува независност Србије, нудећи јој равнотежу са Западом. Данас би Србија без Русије била раскомадана и потпуно окупирана, чиме би се испунио давно зацртани план западне хегемоније, да Србија нестане са политичке карте Европе.

Овом приликом исказујемо Вам огромну захвалност за све оно што данас чини Русија за своју сестру Србију, док они који воде државу Србију, раде супротно интересима овог народа и земље. Такође исказујемо Вам и захвалност, за борбу коју води Руска Федерација против терористичке творевине такозване „Исламске државе“, а и за које се крије САД и НАТО и њихова тежња да владају целим светом.

Надамо се да ћете нам указати част, да Вас и лично упознамо са нашом организацијом.

Желимо Вам срећне Божићне празнике и да Вам Господ у 2016. години подари здравље и пуно успеха у раду.

Дана: 02.01.2016.лета Господњег
СНО „СРБИ НА ОКУП“
председник Драган Велић