САД и ЕУ  не желе мултиетничке градове на КиМ !? – Зоран Влашковић

Удружење Ђаковчана “Успење Пресвете Богородице“упутило отворено писмо америчком амбасадору Мајклу Кирбију

Удружење Ђаковчана са Косова и Метохије, сви протерани,  реаговало је  на интервју амбасадора САД Мајкла Кирбија у “Новостима”.

Питамо Вас, ваша екселeнцијо, да ли знате да је са простора Косова и Метохије протерано 230.000 Срба? Знате ли да је њихова имовина узурпирана, да се њихове куће систематски уништавају, као на пример, Српска улица у Ђаковици, да се уништавају српска гробља, да се брише сваки траг порушених и уништених цркава и манастира? Јесте ли чули о онима који узнемиравају црквени и манастирски мир монаштва Високи Дечани и манастира Успења пресвете Богородице у Ђаковици?

Да ли знате да су основна права демократије, ваше земље и Европе, Србима на простору Косова и Метохије одузета? Да ли сте упознати са чињеницом да ће и 16. године за редом, Срби са простора Косова и Метохије Божић дочекати ван својих кућа, у прихватним центрима и далеко од својих светиња Високих Дечана, Пећке патријаршије, Богородице Љевишке?…

А знате ли да Срби и Албанци имају нешто заједничко? Заједничку несрећу да од радиоактивних бомби бачених на Косово и Метохију 1999. године страдају сви, без изузетка. Да су, на жалост, многе породице, и српске и албанске уништене и остављене без људске, лекарске и моралне заштите. Господине Кирби, посетите одељење онкологија на Институту за мајку и дете у Београду и погледајте у очи последицама!  На Косову је радиоактивношћу унштена перспектива људског бића, а о томе сви ћуте што је понижавајуће за људски род!

Црква свете Тројице у центру Ђаковице пре коначног ''брисања''

Црква свете Тројице у центру Ђаковице пре коначног “брисања“

Поштована екселенцијо, преносимо Вам убеђење протераних Срба са Косова и Метохије, да њих нису протерали њихове комшије Албанци, већ САД и ЕУ! Јер да ви желите мултиетничке градове као што говорите о мултиетничком саставу градова Србије, Ви би  се потрудили, заједно са представницима ЕУ, да Приштина, Пећ, Призрен, Ђаковица не остану без Срба, Бошњака, Горанаца, Рома… Градови на Космету су једини етнички чисти градови у Европи!

Волели би смо да се састанемо са Вама и да вам лично доставимо ексклузивне снимке о каменовању Срба у Ђаковици свих ових година за Божић, као и снимке који сведоче о уништавању гробова, кућа, цркава и манастира.

Као убеђени борци за људска права верујемо да ћете се састати са нама и одговорити на наша питања.