Полицијска бруталност и “лудачки закони“ – следећи корак убити грађанина (ВИДЕО, ФОТО)

Невиђена бруталност хрватске полиције догодила се у среду нешто после 11 сати у самом центру Осијека. У Србији се истовремено усвајају “лудачки закони“.

Полицијска бруталност и ''лудачки закони'' - следећи корак убити грађанина (ВИДЕО, ФОТО)
Полицајац крупније телесне грађе срушио је 66-годишњу жену на бетон и – везао је лисицама! Све се то, према ријечима сведока, догодило јер је жена прешла пут док је на семафору било укључено црвено светло јавља хрватски портал Глас Славоније.

– Сестра је видела да је жена прешла преко зебре док је било црвено светло на семафору. За женом је одмах дошао полицајац од неких 130 килограма и питао је да ли зна шта је учинила. Жена је нешто одговорила и кренула даље али полицајац ју је сустигао, свом тежином се бацио на њу, срушио је на бетон у хаустору и везао лисицама. Колегенице и ја изишле смо из пословног објекта и све виделе. Жена је запомагала “У помоћ људи. Помозите ми!”. Скупило се много људи и сви смо говорили полицајцу да пусти ту јадну жену која му једва дође до лакта – испричала је радница оближњег локала.

И један младић се обратио полицајцу рекавши му да пусти жену, а полицајац је одговорио: “Макни се! Хоћеш да и тебе приведем?”. Полицајцу у акцији убрзо су се придружили и колеге који су му помогли у одвођењу жене у полицијско возило.

И други сведоци тврде да је ситуација била страшна и за гледати.

snimio Davor KIBEL, Osijek, 16.12.2015. Ulica Hravtske Republike, ispred Oculusa(bivši Litokarton), iz još nepoznatih razloga policija privela gospoðu na ulici, pri èemu su morali primjenit silu zbog opiranja
Када јој је ставио лисице жена се, очито шокирана, покушала отети, али јој је тако заврнуо руку да мислим да јој је раме ишчашио. Ово је престрашно. Видела сам да се ради о женици која баш и није нека опасност за околину. Била је скромно обучена и сигурно нема новац ни за казну. Да је жена била млађа, дотерана и у штиклама, полицајац сигурно не би тако скочио на њу, него би јој можда и опростио што је прешла улицу када није требало – каже Осјечанка која је све посматрала.

У међувремену је Министар Унутрашњих послова Хрватске, Остојић, платио њену казну и истовремено поручио да то није порука другим прекршиоцима да ће им казне бити плаћене али је овде употреба силе била претерана због чега се и сам полицајац морао јавно извинити. Занимљиво је што је то јавно док је истог дана хрватски МУП издао, такође за јавност, саопштење којим се полицајац и овај агресивни поступак правдају и све се уводи у легални, законити оквир.

Можда нас ово не би требало превише занимати (мада су и неки светски медији пренели вест о овом догађају) али ипак морамо да се присетимо и ситуација у којима су недавно и полицајци у Србији у више наврата исказали изузетну агресивност, суровост и нељудскост за најмање могуће прекршаје. Уместо одрицања од употребе прекомерне силе, комунални полицајци су затражили додатно наоружање који могу и убити човека а у њиховом случају то значи – ако није платио карту за превоз.

Ми можда имамо још мало времена јер нисмо још увек, Богу хвала, део Европске уније као што су то Хрвати. Са друге стране, и њих чека сигуран развој демократије до америчког нивоа где недељно имамо макар један случај убиства цивила, грађана, не ретко бескућника или средњошколаца због ствари које готово ни да нису део прекршајног закона.

Одличан текст баш овим поводом објавио је ФБ Репортер који је истовремено био и додатни разлог да објавимо ову вест. Препоручујемо да свакако прочитате и тај текст „о лудачким законима“.

Поводом новог закона о забрани храњења голубова, напуштених паса и мачака и прописаних казни од 10.000 динара…

Никола Матић, 18.12.2015.
ФБ Репортер
Ако се неко пита одакле долазе овакви лудачки закони и “норме прихватљивог понашања“ грађана, нека погледа шта се дешава у Америци. Задњих месеци и година увелико хапсе и осуђују на затворске казне грађане које сакупљају кишницу за своје потребе (заливање, прање и сл.), хране бескућнике, одузимају се деца породицама које желе да живе “изван система“ што значи да узгајају своју храну и живе што ближе и у складу са природом, уведена је обавезна вакцинација за многе категорије одраслих особа и списак се стално проширује – циљ је да буде обавезна за све… Да ли вам ово можда звучи познато, или мислите да то “неће моћи код нас“?!

А чувени Обамин закон донет пре непуних три године, да сваки грађанин Америке мора да буде чипован рфид чипом, до почетка 2017. године?!!! За сада у Србији полиција шамара због саобраћајних прекршаја, а у Америци за то време полиција убија бескућнике, тинејџере, обичне грађане, не ретко са више метака у леђа, пун је интернет језивих снимака тог типа!!! Не заборавите да је и код њих почело са премлаћивањем грађана на улици, као што је сада и код нас!!!

 Није питање да ли ће бити, него када ће и код нас почети убијање људи по улицама од стране којекаквих наоружаних особа у некаквим униформама?!!!
Мислите, нема шансе? А што комуналци недавно тражише тејзере (електрошокере) и бибер спрејеве? Човека који има и најбезазленије срчане проблеме, а често не мора ни да зна за њих, овакав тејзер ће убити на месту!!! И зашто? Само зато што нема карту, или је неће довољно брзо извадити, или ће мрко погледати напрженог комуналца, шта као до сада нису пребијали жене, старе и омладину?!!! Убијање је следећи логични корак у спирали насиља према грађанима!!! Људи, ми их плаћамо и треба да буду нама одговорни!!!

Ових дана читамо разне вести о активистима великог вође који праве некакве спискове подобних и неподобних! Јесмо ли учили историју?! Јесу ли нам баке и деке причали страшне приче о списковима и ноћним посетама?!!!

 ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО БРУТАЛНОСТИ СРПСКЕ ПОЛИЦИЈЕ:

Много је савета типа закључајте се, не отварајте врата, правите се да нисте ту?!!!! Ко су, бре, ти људи који нам дају такве савете? Има ли Срба у Србији, или је остала само фукара?!! Само се ви лепо затворите и закључајте сами себе, то ће да вас спасе. Само заборависте да до вас могу допрети и преко ваздуха који дишете, воде коју пијете и хране коју конзумирате, што већ увелико и раде! Где вам је та довољно дубока рупа, где сунце не допире и са њим ни вођин утицај, где ћете се сакрити и бити безбедни?!!!

А за све који ће рећи “ма неће мене, треба бити паметан и склонити се, сачекати боља времена…“ Сећа ли се више неко од вас опрезних и паметних, која је оно беше била година када сте почели први пут да се склањате и чекате та “боља времена“? Чини ми се да је то био почетак деведесетих, зар не?! Од тада прође 25 година, за оне слабије у математици. 25 ГОДИНА НАШИХ ЖИВОТА!!!! Колико то мислите да људски животи трају? Шта се више чека?!


Извор: КМНовине