Западни медији користе руске снимке да прикажу успехе САД?

ЛАТАКИЈА – Западни медији користили су снимке руског Министарства одбране да опишу војне успехе САД у борбама против милитантних активиста у Сирији, изјавио је портпарол руског министарства Игор Конашенков.

Sirija rusko bombardovanje daeš„Последњи пут се то догодило недавно, када је ТВ канал „Јуроњуз“ известио о наводним америчким војним успесима у борбама против Исламске државе (ИС), уз коментар представника Централне команде војске САД“, рекао је он јуче, пренео је Тасс.

Како је Конашенков прецизирао, на видео снимцима које је емитовао канал „Јуроњуз“ приказано је како стратешки бомбардери Ту-160 лансирају руске крстареће ракете.

„Уместо да говоре о хируршкој прецизности удара, предлажемо нашим критичарима из коалиције која се бори против ИС да прикажу снимке својих ваздушних удара против те организације“, истакао је он, изразивши наду да ће коалиција објавити барем упола онолико снимака колико је Русија приказала свету у протекла три месеца откако је почела војну операцију у Сирији.

Руско министарство одбране је јуче отворило за медије руску базу Хмеимим у Сирији, пренео је АФП уз оцену да, скоро три месеца након што је Москва отпочела ваздушну кампању у тој земљи на захтев сиријског председника Башара ал-Асада, нема знакова посустајања у руској бази.

Конашенков је јуче, приликом обиласка базе у Сирији, рекао да у ударима руских авиона нема грешака, те да су руски авиони опремљени најмодернијом опремом за нишањење.

Руска војска је јуче саопштила да су њени авиони извели 59 излазака и уништили око 212 мета у протекла 24 сата, поред око 9.000 кампова за обуку, складишта за муницију, командних пунктова и нафтних рафинерија које је, како наводи, укупно онеспособила.


Извор: ТАНЈУГ