Функционери у Србији пријавили промену имовине. Да ли да им верујемо?

izdajniciБЕОГРАД, 23. фебруара 2013. – Промене у имовинским картама до сада пријавило 2.000 функционера, медју којима су председник Томислав Николић, премијер Ивица Дачић и три министра, као и лидер Демократске странке (ДС) Драган Дјилас и председник Либерално-демократске партије (ЛДП) Чедомир Јовановић, пишу у суботу „Вечерње новости“.

Николић је добио на поклон „ауди“ А6, Дачић је увећао иметак за девизне дневнице, док је министар привреде Младјан Динкић богатији за „фијат 500Л“.

Промену у имовини пријавили су и министри Велимир Илић и Милутин Мркоњић, али њима су приходи смањени.

„Више не издајем локал који је годинама био под рентом и зато сам поднео извештај“, рекао је Илић, у чијем картону пише да има неколико њива, воћњака, кућа и пословних објеката које је, како наводи, у највећој мери стекао наследством.

Министар Мркоњић навео је да више не прима накнаде за чланство у Управном одбору Директората за цивилно ваздухопловство. Он и даље нема кола, стан и уштедјевину.

Ни имовинске карте лидера ДС-а Драгана Дјиласа није више исти. У односу на извештај из јуна прошле године, сада нема удео у фирми МДИ интернационал. Пише да поседује четвртину акција у „Мултиком групи“ чија је номинална вредност 56,1 милион динара. Плату градоначелника од 116.109 динара даје у хуманитарне сврхе, има стан од 90 квадрата и вози „саб“ из 2003. године и БМВ стар шест година.

И код лидера ЛДП-а Чедомира Јовановића, како пишу „Новости“, уочљиве су веће промене у односу на пријаву коју је поднео у јуну.

У медјувремену је у наследство добио обрадиву земљу, две куће са окућницама и стан. Осим тога, сада има и штедни улог у банци и мотоцикл „КТМ 990 адвенчер“, али нема више „хонду ЦБР 1000 КР“, ни „тојоту пријус“.

БЕТА