Срамота: Пантићу лажеш – ово је истина!

pantic lazovКрстимир Пантић председник општине Кос. Митровица каже да је, као веома ”хуман човек”, хтео да помогне породици Стевице Вучетића на коју је пре неког времена бачена бомба у ”бошњачкој махали” и том приликом је повређено двоје малолетне деце. Међутим, како каже, ту своју хуману намеру није могао да реализује јер је стан који је одлучио да им додели, без његовог знања а и на уштрб породице Вучетић, сада додељен другој породици и то тако што је његов заменик Момир Касаловић стан доделио другима без консултација са њим. Како ни овај чин Касаловића није могао да сузбије огромну хуманост у Пантићу, он је одлучио да породици Вучетић плати (проверити чијим новцем) хотелски смештај, пошто Вучетићи из оправданих разлога не смеју да се врате у кућу у ”бошњачкој махали”.

Да ли ствари стоје баш овако и да ли је ова прича о хуманом председнику Пантићу истинита?

Из поузданих извора сазнајемо следеће:

Доласком на власт у Кос. Митровици, тако што су направили коалициони споразум, СНС и ДСС су обострано пристали на договор по коме ће партијски, а како би другачије, преко општинског већа подједнако утицати на одлуке – када, како и коме треба додељивати евентуалне станове, ако их буде било.

Тако је у овом случају требало поделити два постојећа стана, којима су као власт располагали али тако што ће један стан доделити СНС чији је члан Пантић а други стан ДСС преко свога представника. По критеријумима које је требало да одреди општинско Веће станови су требали бити додељени вишечланим породицама које немају решено стамбено питање.

Стан за који Пантић окривљује Момира Касаловића из ДСС-а је само обећан шесточланој породици Костић у који се још није уселила јер општинско Веће још није одлучивало о томе, али како је тај стан обећан пре него је бачена бомба на породицу Вучетић, сасвим је неумесна изјава Крстимира Пантића да Момир Касаловић не жели да додели тај стан породици Вучетић. Поставља се питање: зашто Крстимир Пантић који располаже другим станом у насељу ТРИ СОЛИТЕРА (први солитер, осми спрат – стан број 40.) тај стан не додели породици Вучетић него на овај начин мимо коалиционог споразума уноси раздор у међустраначке односе и коалицију која сачињава валаст у Кос. Митровици.

Ако је веровати тврдњама из више извора Крстимир Пантић је на дан државности, пошто је експресно напустио прославу дана државности на Сретење у Зубином Потоку, дојурио испред врата поменутог стана број 40. на осмом спрату првог солитера, и уз асистенцију косовске полицијске службе разбио браву и врата на том стану, заменио браву и сада држи кључеве тога стана у свом џепу. Ти исти извори тврде да је стан доделио својој љубавници која је по усељењу у тај стан одлучила да откаже своје услуге Пантићу па је овај револтиран обио стан и променио браву.

Још се наводи да је Крстимир Пантић, као Вулинов заменик, постао власник и ушао у посед још једног стана који му је доделила канцеларија за Коасово и Метохију, па је још чудније да Пантић плаћа хотел породици Вучетић уместо да их смести у један од ова два стана. Како извори који су нам потврдили ове информације наводе, изгледа да је и овај други стан попуњен са још једном женском особом која ради као Пантићева ”сарадница”.

Остаје горак укус у устима и констатација да је Крстимир Пантић, осим ове мучне ситуације и страдања породице Вучетић, својевремено запретио КФОР-у и ЕУЛЕКС-у и позвао цивилну заштиту на оружје и тако провоцирао сукобе и ново страдање србског народа на северу покрајне. Такође је и овом изнесеном неистином у јавност а везано за доделу стана у који је, као хтео, да усели (питамо се како док не заседа општинско веће) породицу Вучетић, Пантић покушао да унесе додатни раздор и мржњу међу србским народом на северу покрајне.

ПОЗИВАМО НАРОД НА РАЗУМ И НА ОПРЕЗНОСТ.
Крстимир Пантић је својим понашањем а и чињењима више пута потврдио ДА ЈЕ УБАЧЕН ЧОВЕК КОЈИ РАЗБИЈА ОДБРАНУ СЕВЕРНОГ ДЕЛА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ!

Извор: СРБски ФБРепортер