Срамота: После повратка са лечења деце, избачени на улицу

srpski decak ranjen u KMНа кућу Стеве Вучетића 4. фебруара бачена бомба у Бошњачкој махали, када су му повређена деца Милица (10) и Боривоје (3). Деца су се лечила у Београду до 21. фебруара, а када су се јуче вратили, уместо у стан, нашли се на улици, а потом у хотелу

Невоље породице Стева и Снежане Вучетић, чија су деца  Милица (10) и Боривоје  (3), повређена у бомбашком нападу 4. фебрауара ове године у породичној кући у северном српском делу Косовске Митровице, још трају. После трауме и двонедељног лечења деце  у Београду, Вучетићи су се синоћ вратили у  Косовску Митровицу.

Уместо да се уселе у нови стан, за који им је председник општине Косовска Митровица, Крстимир Пантић, доделио решење 8. фебруара, Вучетићи су се нашли прво на улици. Потом су одсели у хотелу „Код Цоца“, у Звечану, три километра од Косовске Митровице.

„Још док смо јуче били у Београду, брат Новица ми је јавио да је  мој стан, за који сам добио решење 8. фебрауара, усељен и да у њему живи нека жена која је такође добила решење са потписом потпредседника општине Момира Касаловића. Брат је хтео да мало среди стан и да се одмах уселимо, јер у Бошњачкој махали где сам живео у кући, ни деца, ни ми, нисмо смели због несигурности и окружења Албанаца“ објашњава Стева.

vucetici km

Деца су толико преплашена и  повређена  и стога је председник општине Пантић донео решење да се уселимо у стан који се налази у  Немањиној улици. Када сам обавестио председника, синоћ, да је у мој стан ушла нека жена, он ми је брзо нашао привремено решење у хотелу у Звечану. Рекао је да ће убрзо проблем бити решен“, каже Стево Вучетић, који живи као расељено лице из Вучитрна у Митровици од 1999. године.

Његова супруга Снежана је огорчена, пре свега на жену која је ушла у стан, за који су претходно добили решење о коришћењу.

„Не могу да схватим да се неко поред све наше трагедије тако нехумано понаша и усељава у стан који нам је додељен. Са децом, која су преживела бомбашки напад и траумама, сада неко то не разуме, већ нам заузима стан. Председник Пантић је рекао да ће  врло брзо решити овај случај и да ће нас посетити у хотелу данас. Сада чекамо, а до сада нас још нико није посетио“ жали се  Снежана.

У хотелском апартману “Код Цоца” у Звечану цела породица је на једном једином кревету.

„Најважније је да су деца добро и да неће бити последица од рањавања. Операције су успешно обављене и сада ми је то највазније. Ваљда ће се ово решити и да се коначно скрасимо у неки нови и безбеднији смештај у Митровици“ нада се Стева Вучетић.

ПРЕСОНЛИНЕ