Јерес се шири по Србији: ПОСЛЕ ПАЛМЕ И ЖИРАФЕ, ЈАГОДИНА ДОБИЛА И ПРВОГ ЖУПНИКА

ЈАГОДИНА ДОБИЛА НОВОГ ЖУПНИКА

Како са одушевљењем јавља Инфоцентрала.рс, 29.11. на миси у 17.00 сати у жупној цркви св. Леополда Мандића у Јагодини београдски надбискуп Станислав Хочевар увео је у службу новог жупника Ивана Полета. Уз вернике, пријатеље и канцелара Дон Александра Ковачевића били су присутна и „браћа сестринске Православне цркве“.

ZUPNIK
„Велечасни Иван Полет од пре две недеље постао је наш суграђанин који ће трајно бити жупник у јагодинској жупи којој припадају Ћуприја и Параћин. Ово је иначе новооснована жупа која има значајан број верника римокатоличке вероисповести. До скоро Јагодина је припадала жупи Равна Река, али доласком новог свештеника постала је посебна жупа – парохија.“

Инфоцентрала ће, како је најавила, више информација „о велечасном Ивану Полету, одакле долази, какав је његов животни пут и шта га је привукло да изабере баш Јагодину за место боравка“ објавити наредних дана у интервјуу са Иваном Полетом.

poleto

Злобници би рекли -после зоо-врта, музеја за воштане фигуре и екуменизма, још недостаје геј-парада да би Јагодина постала светска метропола.

Црква Христова је једном за свагда одредила преко Светих Апостола и Светих Отаца; то јест преко светог Богочовечанског Предања, јединственог и неизменљивог. По томе ставу: православнима је забрањено свако молитвено општење и дружење са јеретицима. Јер, какав удео има правда с безакоњем? или какву заједницу има видело с тамом? или како се слаже Христос с Велијаром? или какав удео има верни с неверником? (2Кор.6,14-15). – Св. Јустин Ћелијски

Извор: Православље живот вечни