СВЕ ЈАСНО: Москва објавила сателитске снимке летова руског и турског авиона! (МАПА/ВИДЕО)

МОСКВА – Министарство одбране РФ објавило је дијаграм лета руског Су-24 у Сирији, као и ракете испаљене са турског Ф-16.

Налети руског и турског авиона (Мапа: mil.ru)

Према овим подацима, руски бомбардер, супротно тврдњама турске стране, није улетео у ваздушни простор Турске, већ је турски борбени авион прешао границу и летео изнад територије Сирије како би напао руски авион.

На слици се види да је руски бомбардер (његов пут је означен црвеном бојом), неко време након полетања из базе направио маневар и летео на удаљености од једног километра од границе са Турском. Када се већ повукао даље од границе, турски Ф-16 (пут означен плавом бојом) га је пристигао у ваздушном простору Сирије и испалио ракете, након чега се окренуо и нестао у Турској.

Такође, Министарство одбране РФ је објавило видео снимак летова у зони обарања Су-24. На видеу је црвеном бојом означена путања лета Су-24, а зеленом бојом – лет Ф-16.

Из Министарства одбране РФ је нешто раније објављено да ће све активности ударног ваздухопловства у Сирији бити настављене према претходно утврђеним плановима, а да ће се борбеним јединицама у Сирији придружити и крстарица „Москва“, опремљена системом противваздушне одбране „Тврђава“. Задатак ове крстарице ће бити да пружа подршку руским авионима у приобалном делу Латакије и да ће бити спремна да уништи све циљеве који представљају потенцијалну опасност за руске авионе.

Такође, речено је и да ће сви војни контакти са Турском бити прекинути.

 

Извор: Правда