Четрнаест држављана Србије повређено у Паризу, седам теже

Pariz posle napada PolicijaПриликом терористичког напада у Паризу повређено је 14 српских држављана, од којих је седам са тешким повредама задржано у болници, потврдио је за РТС амбасадор Србије у Француској Рајко Ристић. Током обиласка повређених, у болници је пронађена и Љиљана Павловић Атанасковић, за којом се трагало. Према речима лекара, она се једина налази у животној опасности.

Супруга Аца Павлoвића, за којом се трагало, такође је повређена у нападу код стадиона у Паризу, јавља дописник РТС-а. Ацо је у тешком стању, али није животно угрожен, док се за Љиљанин живот страхује. Још пет држављана Србије налази се у париским болницама.

Амбасадор Србије у Паризу Рајко Ристић рекао је за РТС да су, приликом обиласка једне од повређених српских држављанки, отишли и до неидентификоване женске особе у тој болници. Сестре Аца Павловића препознале су тада његову супругу, Љиљану.

„Сви грађани припадају групи која се налазила близу стадиона, тамо су продавали. Међусобно су повезани пријатељским и родбинским везама. Према информацијама њихово стање је стабилно и сви се опорављају“, рекао је амбасадор.

Љиљана има тешке повреде главе и оперисана је. Животно је угрожена. Од седам српских држављана који се налазе у болници, Љиљана и Ацо су у најтежем стању, рекао је Ристић. Још седам српских држављана било је лакше повређено.

„Хвала Богу, данас смо дознали помоћу наших пријатеља и наших другова и Маја из Краљева и Горан из Пожаревца – то су њихови кућни пријатељи, пре пола сата су нам јавили да су они, да ми се сестра налази у болници. Чекамо одговор да ми кажу какво је тотално њено стање“, рекао је Раде Жикић, Љиљанин брат.

У фамилији 40-годишње Љиљане у Краљеву поред телефона непрестано су били мајка Снежана, отац Будимир, брат Милан, бака Марија и ћерка Тамара. Они су захвалили српској амбасади у Паризу на напорима да она буде пронађена.

„Ацо је у тешком стању, оперисао је главу, руку, ноге, сав је у завоју, у цевкама је, само што не умре“, каже Тамара.

О Љиљанином супругу Ацу, који је рођен у Паризу, његове сестре, које такође живе у француској престоници, јавиле су Атанасковићима да је он у критичном стању и да се налази у болници.

Испред стадиона у Паризу, Ацо и његова супруга Љиљана били су, према тврдњама фамилије, на метар удаљености. Остало им је да продају свега десет шалова, па да крену кући. Међутим, ту их је затекла страшна експлозија.


Извор: РТС