Египат: Руски авион је оборен постављеном бомбом са тајмером?

Руски авион у Египту је можда срушила бомба са тајмером постављена близу резервоара, преносе амерички медији.

Неименовани извор близак истрази навео је да су истражитељи добили информације о “двосатном тајмеру“, али за сада нема информација о томе да ли је ова теорија стигла из истраге остатака палог авиона или из пресретнутих разговора терориста.

Други извор, навео је да истражитељи разматрају теорију о томе да је бомба била закачена за мотор авиона и да је експлозив изгорео после експлозије, уз напомену да је овакав сценарио могућ с обзиром на то да у нема остатака експлозива на олупини авиона.

Авион компаније Колавија се срушио на Синајском полуострву са 224 путника и чланова посаде, а руски и египатски званичници су затим саопштили да је летелица пала због механичког квара.

Ипак, британски медији су пренели да је вероватан узрок несреће експлозија унутар авиона, због начина на који се оплата авиона савила, према споља.

Одговорност за пад авиона су преузели џихадисти са Синајског полуострва, али за сада нема потврде таквих навода.

Ипак, британски медији преносе да су тајне службе пресекле комуникациони ланац џихадиста, наводно умешаних у трагедију, уз наводе да су они говорили енглеским језиком, на британском акценту.

Извор: Нова српска политичка мисао