За пријем Косова у  УНЕСКО  гласало 15 држава које немају ни милион становника! – Зоран Влашковић

 

Манастир Високи Дечани, саграђен 454 године пре америчке независности

Косово 9. новембра 2015. године гласањем у Унеску – у   у Паризу није примљено у чланство ове организације  Уједињених Нација. Резултати су познати и  у корист Србије. За пријем Косва у Унеско је било 92 гласа  за, протв је било 50, уздржаних 29, 15 је било  одсутних и девет чланица није имало право гласа, од укупно 195 чланица УНЕСКО –а, због неплаћене чланарине  овој организацији.

Но, карактеристично је да  15 држава које су гласале за улазак Косова у УНЕСКО немају укупно ни милион становника. Међу овим државама , пет њих : Тувалу (12.000 становника), Науру(13.000), Кукова Острва (15.000), Палаос (20.800), Сент Марин (27.000) немају ни 100.000 становника.

На ове државице  утицао је моћ новца , кредита и друге врсте помоћи да се одлуче да гласају  за улазак Косова  у Унеско!? Утицала је и претња  великих држава према њима,  пре свих Америке, Немачке, Британије…. што је и званично једна афричка земља признала српској дипломатији да  се на њих врши толики притисак и претње ускраћења помоћи, па је поменута афричка држава  одлучила да се уздржи од гласања.

Опасност за Србију су управо ове државице  које са малом помоћи, од самог Косова али и других,  као  и претњама великих  одлучују да поджже улазак  Косова у Унеско!

Трагедија је за цивилизацију , човечанство и демократију да сам Хашим Тачи  у УНЕСКУ – у лобира за улазак Косова у ову организацију , човек без икакве школе, без иједне прочитане књиге и оптуженик за најтежа кривична дела,  трговине људским органима, остварене порви пут у историји сукоба народа – Албанаца против Срба, Бошњака, Рома, Горанаца, Егиупћана и других на Косову и Метохији.

Очито је да у овом случају покушаја пријема Косова у УНЕСКО немају никакве везе чињенице на терену  већ огољена политика Америке, Британије, Немачке…  из разлога што Албанци на КиМ немају апсолутно ништа што би се могло подвести под културном баштином!