Тачи: „Институције на северу КиМ ће сигурно бити расформиране“

AdemJasari-HasimThaciПРИШТИНА, 20. фебруара 2013. – Ратни злочинац  Хашим Тачи изјавио је у среду, после сусрета са премијером Србије Ивицом Дачићем, да су „сви свесни“ да паралелне структуре Србије на Косову треба расформирати што је брже могуће.

„Сви су свесни да паралелне структуре Србије (на северу Косова) треба расформирати што је пре могуће, и то ће се догодити“, изјавио је Тачи после састанка са Дачићем у којем је посредовала висока представница Европске уније за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон.

„Безбедносне структуре ће бити расформиране, а биће пронађене друге могућности у погледу система образовања, здравства, цивилних службеника, да се прилагоде или трансформишу“, рекао је Тачи.

Тачи је рекао да ће стручне групе наставити да раде на разјашњавању других детаља у вези са питањима о којима је разговарао са Дачићем.

„Могу рећи да је данашњи састанак био у конструктивном духу и опредељен за изналажење прихватљивих решења за нормализацију ситуације на северу земље, расформирање безбедносних структура што је пре могуће, и увођења реда, закона и правног система у склопу такозваног косовског законодавства“, рекао је Тачи.

БЕТА / СРБИ НА ОКУП